Mészárosnak adhatják át a TV2-t, Simicska plakátjait is megveheti a Fidesz

Andy Vajna nem elég megbízható?

Orbán Viktor változásokat akar és erre szűk határidőt szabott – írja több forrásra hivatkozva a Népszava. Az egyik ilyen, hogy a Fidesz-médiát is eléri a már a kormányoldalon is felpörgetett hatalmi-, gazdasági koncentráció. Miközben állítólag az állami tulajdonban lévő bankokból és a takarékpénztárakból egy OTP-konkurens bankot gründolnak, Mészáros Lőrinc bizalmi embere, Vida József vezetésével, Mészáros Lőrinc még tovább terjeszkedhet a médiapiacon is.

Andy Vajna kegyvesztett lehet

Az egyik lehetséges forgatókönyv ugyanis a Népszava szerint arról szól, hogy a volt felcsúti polgármesterhez kerülhet a jelenleg Andy Vajna érdekeltségébe tartozó TV2 és a két megyei napilap, a Kisalföld és a Délmagyarország. Állítólag a miniszterelnök elégedetlen a TV2 működésével, mivel egyelőre megszorítani sem sikerült az RTL Klubot, ráadásul a milliárdos állami hirdetésekkel kitömött csatorna állítólag drágán működik.

Andy Vajnával a lap egy iparági forrása szerint azért is „elégedetlenek”, mert az érdekeltségébe tartozó Bors „nem állt bele eléggé a kampányba”, Vajna a Fideszes kéréseket állítólag azzal hárította el, hogy a bulvárlapot tisztán üzleti alapon akarja működtetni, így a baloldali olvasókat nem akarja elveszíteni azzal, hogy a Lokálhoz vagy a Riposthoz teszi hasonlóvá a Borsot.

Simicska kivonul, az utolsó plakátok is a Fideszhez kerülhetnek

A lap úgy értesült, hogy a Fideszből ajánlatot tettek Simicska Lajosnak a nyereségesen működő Publimont megvásárolására. Az országban ezen kívül csak a francia JCDecaux jelentős szereplő, ott futott eddig is a Soros-kampány.

Úgy értesültek, Simicska állítólag hajlik is az eladásra, de a végső szót a Fidesz részéről minden esetben maga a miniszterelnök mondja majd ki.