Dudás: Miniszterelnök úr! Ne küldje Orbán Balázst nemzetközi eseményekre!

Dudás: Miniszterelnök úr! Ne küldje Orbán Balázst nemzetközi eseményekre!

A jobbikos politikus szerint a kormányfő politikai igazgatója nem hazánk érdekeit tartja szem előtt, hanem kész lenne feladni szuverenitását nemzetközi nyomásra. Dudás azt akarja, amíg minden közéleti pozíciójából vissza nem hívják, Orbánt ne küldjék többé olyan nemzetközi eseményekre, ahol a kormány és az ország nevében kell nyilatkoznia.

"Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt Kormány! Ezúton szeretném kifejezni mély aggodalmamat és felhívni figyelmüket arra, hogy Orbán Balázs, aki nemrégiben elhíresült kijelentést tett és szavaiból egyértelműen kiderült, hogy Magyarország szuverenitása számára nem fontos, ne képviselje többé az országot nemzetközi fórumokon, valamint ne vegyen részt olyan találkozókon, ahol a kormány vagy Magyarország érdekeit kellene képviselnie - kezdi Facebook oldalán közzétett nyílt levelét a Jobbik országgyűlési képviselője.

Hangsúlyozza:

A kijelentései világosan tükrözik azt az álláspontot, amely veszélyezteti hazánk függetlenségét, és amely alapján úgy tűnik, hogy a kormányfő politikai igazgatója nem hazánk érdekeit tartja szem előtt, hanem kész lenne feladni szuverenitását nemzetközi nyomásra. Ezzel nemcsak a nemzeti érdekeket, hanem a jövőnket is kockáztatja.

Dudás kifejtette, a nemzetközi kapcsolatokban és tárgyalások során kiemelten fontos, hogy a képviselet erős, megbízható és független álláspontot képviseljen, és ne adjon okot bármiféle kételyre, hogy hazánk szuverenitását bárminemű megfontolásból feladná.

Éppen ezért kérem, hogy Orbán Balázst, addig is, amíg minden közéleti pozíciójából vissza nem hívják, ne küldjék többé olyan nemzetközi eseményekre, ahol a kormány és az ország nevében kell nyilatkoznia, mivel az ő álláspontja súlyosan sérti a magyar nemzeti érdekeket. Kérem, vegyék figyelembe a nemzet érdekeit, és biztosítsák, hogy Magyarországot továbbra is egy szuverén államként képviseljük a világ előtt

- zárta sorait a jobbikos politikus.

(Címlapkép: Kormányzati Tájékoztatási Központ)