Ön se érti, hogyan bénázhatnak ennyit az argentinok? A Hitgyüli megfejtette: Isten megbüntette őket!

Mert lemondtak egy izraeli edzőmeccset.

A "vezető lelkész" az egyház rádiójában írt egyszerre futball-és vallástörténelmet, amikor kijelentette:

Az argentin válogatott azért bőgött le, mert a vb előtt lemondták izraeli edzőmeccsüket. 

A dél-amerikai szövetség azért döntött így, mert Jeruzsálem izraeli fővárosként való amerikai elismerése után a palesztinok azt követelték, ne kerüljön sor a városban a mérkőzésre. 

A Jeruzsálem-vita miatt elmarad az Izrael-Argentína meccs

A dél-amerikai csapatnak ez lett volna az utolsó összecsapása a jövő csütörtökön kezdődő oroszországi vb előtt. Az argentin szövetség egyik névtelenséget kérő magas rangú illetékese is megerősítette a mérkőzés lemondásáról szóló értesülést az AP amerikai hírügynökségnek.

Németh szerint ez nem maradt következmény nélkül. 

"Ezzel a döntéssel egyértelműen a Gázai övezet és a palesztinok mellé álltak. Ezért Isten megalázta őket, és a világ zsenije (Messi), mint egy tehetségtelen lúzer, úgy vonult le a pályáról. " 

A hitgyülis főpásztor természetesen a Szentírásban is megtalálta azt a passzust, amellyel alátámasztja nagyívű teológiai gondolatmenetét:

"a Biblia szerint, aki áldja Izraelt, áldott, aki pedig átkozza, átkozott lesz." 

Ennek fényében ma tűkön ülve várjuk a mai Szaúd-Arábia-Egyiptom arab rangadót, hiszen mindkét ország állt már háborúban a zsidó állammal, ugyanakkor az elmúlt időszakban kapcsolataik jelentősen javultak. Isten vajon melyik nemzet Izraelhez való közelédését méltányolja több góllal? Legalább ilyen izgalmasnak ígérkezik Irán és Portugália esti összecsapása. Az Úr vajon a perzsák sok évtizedes anticionista politikáját bünteti-e meg jobban, vagy Cristiano Ronaldo közismerten palesztin-barát állásfoglalását és azt, hogy négy évvel ezelőtt egy meccs után visszautasította a mezcserét az izraeli játékosokkal?