Ma még tesznek egy próbát arra, hogy ne legyen német kormányválság

Nem bírnak megegyezni a menekültek kezeléséről, küszöbön a belügyminiszter lemondása.

Itt írtunk részletesen arról, hogy mit jelenthet ez pontosan: a lényeg, hogy Horst Seehofer és a CSU szerint az egyezményektől függetlenül és feltétlenül vissza kell fordítani a bevándorlókat a német határnál, míg Angela Merkel és pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) szerint ezt egyoldalúan nem lehet bevezetni.

Sajtóértesülések szerint lemond Merkel belügyminisztere, Horst Seehofer

Horst Seehofer német belügyminiszter szerint nem elégségesek az Angela Merkel kancellár által az Európai Unió (EU) brüsszeli csúcstalálkozóján elért eredmények kettejük és az általuk vezetett pártok menekültügyi vitájának lezárásához - jelentették vasárnap német hírportálok az MTI hírösszefoglalója szerint. Német sajtó- és hírügynökségi források azt is tudni vélik, hogy Seehofer lemond a belügyminiszteri posztról, illetve a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) vezetéséről is.

A 444.hu eközben azt írja a belügyminiszter egy vasárnap esti nyilatkozatára hivatkozva, hogy még egyszer nekifutnak a tárgyalásoknak, és megpróbálnak megállapodni arról, hogy mi legyen a menekültekkel. „Minden másról később születik döntés” - mondta Seehofer.

Úgy tudni, a találkozóra hétfőn, magyar idő szerint délután 5-kor kerítenek sort.