2018. 07. 10. 08:59

A kormánymédia „Soros-ügynököket” talált az MTA jogtudományi intézetében

Közel sincs vége, a kormánymédia máris megtalálta újabb áldozatát: ezúttal a Magyar Tudományos Akadémia jogtudományi intézetében „fedeztek fel Soros-ügynököket”. A Magyar Idők és az Origo is egy névtelenül, de egy kormányközeli blogszolgáltatón (itt vezet blogot a kormánypárti publicista/műsorvezető Bayer Zsolt is) szerkesztett oldalról vette át újabb információit.

Újra Listáz a Figyelő, most a liberálisnak vélt MTA kutatókon a sor

A cikk szerzője nem érzi problémásnak, hogy minisztériumi ellenőrzés alá vonná a kormány a Magyar Tudományos Akadémia költségvetésének felét, mint írják:„Az intézmény és a hozzá tartozó kutatóintézetek azért is fontos látleletei az akadémiai munkának, mert azt gondolnánk, hogy itt a valós társadalompolitikai folyamatokat követő, a demográfiai krízis megoldására, vagy a gyermekvállalás elősegítésére javaslatot tevő munkák sorakoznak a polcokon, az itt dolgozók ezeken a területeken igen aktív publikációs munkát fejtenek ki."

A cikk célkeresztjében Jakab András áll, aki azonban egy éve már nem is dolgozik az MTA-n, ennek ellenére az úgynevezett Tűzfalcsoport nevű blog kifejtette:

„Soros György hálózata és megbízható magyarországi ügynökei rendkívül aktívan sertepertélnek a Tudományos Akadémia háza táján.”

A blog az MTA jogtudományi Intézet munkájával kapcsolatban úgy fogalmazott: „gyakorlatilag sikerült saját magukat ellenzéki szerepbe kormányozniuk”, illetve „a Jogtudományi Intézet blogján számos kormánykritikus írás jelent meg az elmúlt időszakban”.

Az MTA intézetének bűnei közé sorolják még, hogy

a blogján munkatársai kifejthették magánvéleményüket a civil törvényről, az antimigrációs törvényekről, illetve az idegenrendészeti őrizetről.

Azt pedig külön Jakab András fejére olvasták, hogy egy Indexen megjelent írásában arról írt: nem működik jól a magyar jogrend, bírálta az OBH-t és Handó Tündét, valamint egy ezer oldalas tanulmánykötetben kijelentette:

„Magyarországon a fékek es ellensúlyok rendszerének szétzilálása következtében a kormányt kontrollálni hivatott állami szereplők nem vagy elégtelenül látják el a feladataikat.”

A kormánypárti média vádjai után Orbán kirúgta a Balassi Intézet vezetőjét

Lévén, hogy az április 8-i választás után az ellenzékben már nem látnak potenciális ellenfelet a kormányoldal berkein belül, a rendszer elkezdett „belső ellenségeket" keresni. A leszámolások azt üzenik, hogy senki sincs biztonságban, a legkisebb hiba, elszólás, elhajlás is fővesztéssel jár. Erre a sora jutott most Orbán Viktor egykori fősajtósa is, a Balassi Intézet vezetője.