Nem Orbán Ráhel szaros pelenkája az igazi szégyen, hanem, hogy a horvát sajtó "magyar királyi párként" ír róluk

És nem is tévednek nagyot. A miniszterelnök lányának szaros pelenkája tényleg a rezsim jelképe.

A szomszédos ország több portálja is címlapon számol be a magyar miniszerelnök lányának ordas tahóságáról. A legvisszafogottabban talán az Index.hr ír a történetről "Orbán lánya Horvátországban piszkos pelenkát dob ​​a fűre" címmel, egyszerűen idézve a DK-közeli Nyugati Fény olvasói levelét. A Net.hr már felháborodottabb hangnemet megütve azt kérdezi:

"Apád nem tanított jó modorra?"

A 24sata.hr "szégyenről", a Telegram.hr "botrányról" ír. A legszigorúbb azonban a Novi List, amely 

"a királyi pár primitívsége" felkiáltással számol be az esetről. 

És tulajdonképpen ez nem csak a legkeményebb, de a legtalálóbb cím is. Mert azt azért valljuk be: ha Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai, vagy bármelyik korábbi magyar miniszterelnök gyereke viselkedett volna így, abból is lehetett volna újsághír, de ekkora balhé aligha. A Bahreinben energiapolitikai tárgyalásokat folytató, állami pénzekről alkudozó, a divatipart maga alá gyűrő Orbán Ráhel és a közbeszerzéseket zsinórban nyerő, 13 milliárdos korrupciós botrányt simán megúszó férje, Tiborcz István nem egyszerűen a kormányfő rokonai. 

Ők a mai magyar NER-valóság, ha nem is királyi, de minimum hercegi párja.

És éppen ennek a - bolsevizmus és a feudalizmus szó szerint törvénytelen torszülöttjeként világra jött - rezsimnek köszönhető, hogy többek közt Horvátországban is így tekintenek rájuk. Ha csak egy kicsit élveznék kevésbé, vagy legalább nem ennyire látványosan a NER kleptokráciájának csúcsán elfoglalt helyüket, talán soha nem kerülnek címlapra egy olyan bunkósággal, amelyet egyébként sajnos nap, mint nap elkövetnek mások is. 

És akkor nekünk, magyaroknak sem kellene szégyenkeznünk a miniszterelnök semmilyen állami pozíciót be nem töltő lányának és vejének tahósága miatt. Igazából emiatt nem is kell.

Azért már sokkal inkább, hogy ma tényleg ők lehetnek a hazánk teljhatalmú uralkodói családja, akik éppen első királyunk ünnepén mutatták meg, mennyire méltóak is erre.

Mondhatnánk, hogy Szent István forog a sírjában - de az elmúlt száz évben szegény már annyit pöröghetett a székesfehérvári szarkofágban, hogy mostanra alighanem már csak legyint az egészre. Ő ezer évvel ezelőtt már megtette a magáét. Most mi jövünk.

(Fotó: Béli Balázs/Alfahír)