"Miniszterelnök úr, szégyellje magát, hogy ilyen aljas országot teremtett!" - nem engedték kilakoltatni a jobbikosok Kati nénit

Csütörtökön kora reggel ismét megpróbáltak megfosztani otthonától egy soroksári idős asszonyt, aki már kétszeresen is kifizette banki adósságát, mégis ráküldték a végrehajtót. A Jobbik képviselőinek sikerült meggátolniuk az embertelen eljárást. 

Varga-Damm Andrea, Z. Kárpát Dániel, Pintér Tamás és Stummer János civilekkel közösen várta a végrehajtókat, annak az asszonynak a háza előtt, akinek kilakoltatását augusztus végén egyszer már sikeresen megakadályozták. 

"Nem tudom, hogy Ön alszik-e, de mi már nem alszunk. Kati néni se alszik, akit a végrehajtók a következő percekben fognak kilakoltatni. (...) Miniszterelnök úr, szégyellje magát, hogy egy ilyen lelkiismeretlen és aljas országot teremtett!"

 - köszönt be Orbán Viktornak hajnalban a ház elől Stummer.

Kati néni akkor az N1TV-nek elmondta, hogy két évvel ezelőtt is ki akarták lakoltatni, ekkor szerzett dokumentumot arról, hogy már kifizette a bank felé az adósságát. Így nem érti, hogy most miért akarták kitenni az otthonából, hiszen a végrehajtási jegyzőkönyvre maga a bírósági végrehajtó írta rá, hogy

már kétszeresen is kifizette a bank felé a tartozását,

amit egyébként nyugdíjából folyamatosan vonnak.

A legutóbbi kilakoltatás alkalmával még a költöztetőcég autója is megfordult, mikor kiderült, hogy kilakoltatáshoz hívták. Azt mondta, erről nem tudott és nem akar részt venni benne.

Duplán kifizette adósságát, mégis utcára akarták tenni

A kisemmizett asszony az N1TV-nek elmondta, hogy két évvel ezelőtt is ki akarták lakoltatni, ekkor szerzett dokumentumot arról, hogy már kifizette a bank felé az adósságát.A nő nem érti, hogy most miért akarták kitenni az otthonából, hiszen a végrehajtási jegyzőkönyvre maga a bírósági végrehajtó írta rá, hogy már kétszeresen is kifizette a bank felé a tartozását, amit egyébként nyugdíjából folyamatosan vonnak.

A végrehajtónak azonban nincsenek ilyen erkölcsi aggályai - annak ellenére sem, hogy Stummer János szerint el van tiltva tevékenységétől, tehát eleve jogszerűtlen minden eljárása.

Varga-Damm Andrea azt is elmondta: a mai napig nem tudni, ki vette meg az ingatlant az árverésen, kinek a javára történne a végrehajtás, illetve nem zárható ki az sem, hogy a végrehajtó egy "fantomszemélyen" keresztül maga szeretné rátenni kezét a házra.

Kati néni utcára tételét végül a civilek és a jobbikos képviselők összefogásával sikerült megakadályozni.

A Jobbik vezetése a hétvégi frakcióülésük után bejelentette, hogy a jövőben nem csupán ellenzékként, de a rezsimmel szembeni nemzeti ellenállásként fognak viselkedni. 

Az N1TV videója: