2018. 09. 24. 14:23

Mirkóczki: azonnal fel kell függeszteni a letelepedési kötvényesek engedélyét!

Minden olyan külföldi állampolgár letelepedési vagy tartózkodási engedélyét fel kell függeszteni, aki letelepedési kötvények révén jutott hozzá azokhoz - mondta el az Alfahír megkeresésére Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője, az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke.

A politikust a reggel nyilvánosságra került eset kapcsán kérdeztük, kiderült ugyanis, hogy Finnországban egy nagyszabású akció keretében olyan orosz üzletember cégére csaptak le a hatóságok, aki vásárolt a magyar letelepedési kötvényekből, és bejelentett tartózkodási helye is Magyarországon van.

Több száz rendőrrel és katonával csaptak le a finnek Rogán orosz kötvényesének cégére

Több millió eurós adócsalási ügy miatt tartottak házkutatásokat és vettek őrizetbe három embert a finn hatóságok szombatra virradó éjjel, a 17 helyszínen tartott akcióban száznál is több rendőr és katona vett részt hajókkal, repülőgépekkel és drónokkal. A Finn Nemzeti Nyomozó Iroda váratlanul repülési és hajózási tilalmat is elrendelt az ország délnyugati részén - írja a 444.hu.

Mirkóczki szerint az engedélyek felfüggesztését követően minden egyes esetben meg kell ismételni az érintettek nemzetbiztonsági átvilágítását, hiszen hétről-hétre hallani újabb botrányokról, melyekről sorra derül ki, hogy az érintett bűnözők a Rogán Antal-féle kötvényekből vásároltak.

A politikus úgy véli, mindez nemzetközi szinten is hiteltelenné teszi Orbán Viktor álságos, bevándorlásellenes politikáját, ráadásul aláássa a magyar szolgálatok tekintélyét a nemzetközi partnerek szemében.

"Nyugaton már így is úgy tekintenek ránk a legtöbben, mintha Oroszország előretolt helyőrsége volnánk" - jelentette ki.

Mirkóczki elmondta: a friss eseményekkel kapcsolatban a Nemzetbiztonsági Bizottság elnökeként haladéktalanul tájékoztatást kér az elhárítástól és a hírszerzéstől, a bizottság pedig kiemelten fogja kezelni az ügyet.

A politikus arról is tájékoztatta portálunkat, hogy már a múlt héten személyesen tett feljelentést hazaárulás megalapozott gyanújával a letelepedési kötvénybiznisz miatt.

(Fotó: Béli Balázs/Alfahír)