Nem nemzeti ellenzékként, hanem nemzeti ellenállásként határozza meg magát a Jobbik

Jakab Péter volt a Kossuth Rádió vendége.

Mit jelent a Jobbik kongresszusán meghirdetett ellenállás? Valami hasonlót, amit Gyurcsány Ferenc is bejelentett? - kérdezték Jakab Pétert, a Jobbik politikusát a közszolgálati rádión azt követően, hogy ismertették a hibásan Tiszavasvárnak nevezett tiszavasvári választás eredményét.

Jakab szerint ha Gyurcsány ellenállást hirdet, az olyan, mintha a bűnöző hirdetne harcot a bűnözés ellen: a Jobbik az Orbán-rezsim ellen hirdetett ellenállást, amire egy demokráciában nem lenne szükség. Jelenleg a kormány az ellenzéket vegzálja, próbálja eltüntetni a palettáról, a kormányközeli sajtó pedig folyamatosan álhíreket terjeszt. A Jobbik kongresszusa kimondta: a párt ezt követően nem nemzeti ellenzékként, hanem nemzeti ellenállásként határozza meg magát. Ennek keretében akár odamehetnek fideszes politikusokhoz is, hogy számon kérjék őket azokért a bűnökért, amelyeket elkövettek a magyar emberekkel szemben.

A Jobbik ma meghirdette a nemzeti ellenállást

"A kongresszus cáfolt minden olyan híresztelést, amely a Jobbik gyengüléséről szól" - jelentette ki Gyöngyösi Márton a rendezvényt követő sajtótájékoztatóján. Mint fogalmazott, a "párt erős, stabil és növekedő". Ezután ismertette, hogy a kongresszus négy fő téma köré csoportosult a kiáltvány elfogadása mellett: a szervezeti átalakulásról, a frakció munkájáról, valamint az önkormányzati és EP-választásra való felkészülésről szólt.

Jakab Orbán Viktor tegnapi, parlamentben tett kijelentésére reflektálva elmondta: elfogadhatatlan, hogy a miniszterelnök beismerte, 30 éve fogad el ajándékokat milliárdos oligarcháktól, kérdés mit vár ezekért cserébe.

A műsorvezető szerint Orbán csak arról beszélt, hogy 30 éve jár meccsekre, majd igyekezett a Jobbikból kilépő tagok száma felé terelni a témát, Jakab ezzel kapcsolatban elmondta: kilépők és belépők is folyamatosan vannak az ellenzéki pártnál, ezek aránya folyamatosan változik. Bár több értékes ember is távozott a pártból, a kilépők jelentős része inaktív tag volt, míg helyettük harcedzett, tettrekész emberek érkeztek. Nem a Jobbikból kilépők jelentik az igazi veszteséget, hanem a Magyarország területéről kilépők, akik az Orbán-rezsim miatt hagyják el az országot - fogalmazott a politikus.

Jobbik: vegytiszta korrupció a miniszterelnök magánrepülős utazása

Egy ilyen eset után "egy fejlett jogállamban a miniszterelnök azonnal lemondana, egy közepesen fejlett jogállamban a miniszterelnök bocsánatot kérne" - mondta az ellenzéki politikus.Jakab Péter azt állította ezzel szembe, hogy szerinte Orbán Viktor a Kossuth rádióban megfenyegette mindazokat, "akik tiszta közéletet és mondjuk egy tisztességes miniszterelnököt szeretnének".

A műsorvezető emlékeztetett a Figyelő cikkére, mely szerint a Jobbik legutóbbi frakcióülésén Vona Gábor és Volner János között heves veszekedés volt, ám Jakab figyelmeztette, hogy a kormányközeli lap ezzel a hazugsággal kapcsolatban már helyreigazítást volt kénytelen közölni.

A teljes műsor itt hallgatható meg.

A Jobbik szóvivője szerepelt az M1 Ma Reggel című műsorában is, ahol a Sargentini-jelentéssel kapcsolatban elmondta: bár a migráció tényleg létező probléma, a jelentés nem a magyar bevándorláspolitikát támadja, hiszen nagyon jól tudják az EP-ben is, hogy Orbán Viktor a kötelező kvóta többszörösét is teljesítette már önként, mikor a letelepedési kötvényeseket és az illedelmesen kopogtatókat is beengedte az országba. A jelentés első sorban a mértéktelen lopást támadja, amit Orbán Viktor tegnapi luxusrepülős kijelentése is bizonyított.

Tari Titanilla műsorvezető hősiesen próbált küzdeni:

Közbevetései során azt mondta, az ellenzék még hangosabb lenne, ha a miniszterelnök közpénzből utazott volna, a jelentés a magyar jogállamiságot támadja, miközben Magyaország egy működő demokrácia, Garancsi István pedig arra költi a saját vagyonát, amire akarja, azt pedig csak ő maga tudja, hogy honnan van a pénze. A teljes videó itt nézhető meg: