Jobbik: vegytiszta korrupció a miniszterelnök magánrepülős utazása

Bocsánatkérésre szólították fel.

Egy ilyen eset után "egy fejlett jogállamban a miniszterelnök azonnal lemondana, egy közepesen fejlett jogállamban a miniszterelnök bocsánatot kérne" - mondta az ellenzéki politikus.

Jakab Péter azt állította ezzel szembe, hogy szerinte Orbán Viktor a Kossuth rádióban megfenyegette mindazokat, "akik tiszta közéletet és mondjuk egy tisztességes miniszterelnököt szeretnének".

Az "ország érdekében" állna bosszút Orbán azokon, akik lebuktatták a luxusrepüléssel

A magyar és nemzetközi sajtót is bejárt urizálás kapcsán a miniszterelnök pusztán annyit tartott fontosnak megjegyezni:"Nemcsak a magunk érdekében, bár mi is emberből vagyunk, nem csak a saját személyes becsületünk érdekében, bár az is fontos, hanem az ország érdekében. Tehát világossá kell tenni: ha valaki idesuhint, akkor arra számíthat, hogy olyan lesz a fogadj' Isten, amilyen az adjon Isten volt."

Ma Orbán Viktor nem a korrupciót akarja betiltani, hanem a népet - jelentette ki a politikus, hozzátéve, pártja szerint inkább a korrupciót és a hatalmi arroganciát kell betiltani, arra kérve a kormányfőt, ne legyen rest bocsánatot kérni azoktól, akiket megsértett, és tegyen ígéretet: sem ő sem, kormánya nem fog lopni.

(fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)