Felállt az egész bérosztály az ajkai kórházban

Nem akar véget érni az intézmény kálváriája.

Egyedül maradt az osztályvezető az ajkai Magyar Imre Kórház bér- és munkaügyi osztályán, mivel a hét folyamán valamennyi munkatársa felmondott – értesült a Veszprémkukac.hu.

A bér- és munkaügyi osztály felmondása a bérelszámolásban, a túlórák kifizetésében és a szabadságolásban egyaránt fennakadást okozhat.

A portál úgy tudja, hogy öt vagy hat munkatársról van szó, akik emberi, szakmai, erkölcsi okok miatt döntöttek így, miután képtelenek voltak az osztályvezetőnővel együtt dolgozni. Előbb sorra táppénzre mentek, majd beadták a felmondásukat.

A lap kereste az osztályvezetőt is, de telefonos megkeresésükre mindössze ennyit válaszolt:

Nem szeretnék nyilatkozni, köszönöm szépen a hívását! – majd letette a telefont.

Mint ismert, az ajkai kórház komoly gondokkal küzd. Nyáron az intenzív osztály összes szakápolója felmondott, majd pár héttel később pedig kiderült, hogy az osztályon dolgozó valamennyi orvos – összesen öt – is távozott. Utóbbiak döntésében szerepet játszhatott az is, hogy a tapasztalatlan nővérgárda megnehezítette a szakmai feladatok maradéktalan ellátását.

Jöhet az egészségügyi vészhelyzet Veszprém megyében?

A hónap elején robbant a hír: az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályának összes szakápolója felmondott, majd ezt követően csütörtökön a kórház összes altatóorvosa távozott. A két hír összefügg, egyszerre világít rá a munkaerőhiányra, a nevetséges bérhelyzetre és a vállalhatatlan munkakörülményekre.