Még mindig nem indulhattak haza a Ryanair miatt Bergamóban rekedt gyerekek

Talán két nap késéssel sikerül végre visszajutniuk Magyarországra.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a Milánóban világbajnokságot nyert tánccsoport tagjai és kísérőik délelőtt indultak volna vissza Magyarországra a Ryanair járatával, ám gépük nem szállt fel. A járattörlésről órákkal később kaptak csak tájékoztatást és másik légitársaságnál, valamint a cég később induló járatain sem tudták elhelyezni az utasokat a csoport nagy létszámára hivatkozva.

Olaszországban ragadt egy magyar gyerekekből álló tánccsoport a Ryanair járattörlései miatt

Tegnap a mennyekben érezhették magukat a Qwinners tánccsoport tagjai, akik a Milánóban megrendezésre kerülő Világbajnokságon a dobogó tetejére állhattak. Akkor még nem tudhatták, hogy pokoli nap és egyelőre úgy tűnik éjszaka is vár rájuk, ugyanis a Ryanair járattörlései miatt minden segítség nélkül az olaszországi város repterén ragadtak.

Végül azt javasolták nekik, hogy váltsanak buszjegyeket, ami további 300 ezer forint körüli kiadást jelentett számukra. Este még úgy tűnt, hogy egy éjszakai járattal el tudnak indulni, ám olvasónk délelőtti tájékoztatása szerint

„most a legjobb esetben is úgy áll a helyzet, hogy holnap reggel 8-ra jutnak haza busszal (majd két nappal az eredeti érkezési időpont után). De egyelőre ez sem biztos, hiszen a FlixBus is szemétkedik velük, a megvett majd fel nem használt jegyeket nem akarják kicserélni, mikor a honlapjukon is írják, hogy erre van lehetőség.”

A gyerekeknek nem volt szerencséjük az időjárással sem. Egész éjszaka szakadt az eső, míg az utazást próbálták intézni.  

"Velencét elöntötte a víz, Bibione áram nélkül, a követségen azt mondták, hogy semmi esetre se szálljunk fel a buszra, ami a hegyek között megy, ahol zúdul le a víz"

- írta Facebook-oldalán az egyik édesanya, aki korábban arról informálta szerkesztőségünket, hogy a reptéren szerettek volna jegyzőkönyvet felvetetni az esetről, ám erre nem kaptak lehetőséget.

A Ryanair oldalán található dokumentum szerint az utasokat kártérítés illeti meg a légijárat törlése miatt, kivéve, ha "a cég bizonyítani tudja, hogy a járat törlését olyan rendkívüli körülmények okozták, amelyeket a Ryanair minden ésszerű intézkedése ellenére sem lehetett volna elkerülni, így például politikai instabilitás, utas és vagyonbiztonsági kérdések, szélsőséges időjárási viszonyok, munkaügyi viták, illetve a repülésirányító infrastruktúra késése vagy hibája."

Amennyiben a járattörlés más okból történt, a dokumentum szerint a légitársaságnak vállalnia kellett volna az utasok étkeztetését és szállodai elhelyezését.

(Fotó: Facebook)