Olaszországban ragadt egy magyar gyerekekből álló tánccsoport a Ryanair járattörlései miatt

Semmilyen tájékoztatást nem kaptak a légitársaságtól, a hazaútról maguknak kell gondoskodni.

A csapat egyik tagjának édesanyja, Pálfi Viktória Johanna lapunknak elmondta, hogy már az odaút is problémás volt, másfél órás késéssel indult a gépük, de ezen még túllendültek, hiszen mindenki izgalommal készült a versenyre, amit a csapatnak sikerült is megnyernie.

Az elmúlt napokban a gyerekek alig aludtak, remélték, hogy ma délután már otthon pihenhetik ki a fáradalmakat, ám a délelőtti járatukat hiába várták.

„Ma délelőtt még a tényleges indulás időpontja után is csak annyit írtak ki, hogy késik a gép 25 percet. Ezután az időpont után még másfél órával is ugyanez a késés szerepelt a táblán. A törlést ki sem írták, hanem a beszálló kapunál az éppen ott álló néhány fiatalt egy magánbeszélgetés keretében angolul tájékoztatták arról, hogy törölték a járatot”

– mondja Viktória, aki úgy szerzett tudomást a járattörlésről, hogy épp sikerült elcsípnie az ominózus beszélgetést.

Miután hosszas várakozás után angolul és olaszul hangosbemondón tájékoztatták az utasokat, hogy a repülő nem száll fel, a szülők az információs pultnál próbáltak segítséget kérni, ahol közölték velük, hogy ma már nincs több járat, valamint ekkora létszámú társaságot holnap vagy másik társaságnál sem tudnak elhelyezni.

„Azt mondták, vegyünk buszjegyet. De ennyi fő számára az sem volt egyszerű.” Végül találtak 12 jegyet egy éjszakai buszra. A csapat további 15 tagja pedig egy esti járatra vár.

A repjegynél kétszer többe kerülő buszjegyeket, amiknek összértéke közel 300 ezer forint volt, úgy vették meg, hogy mindenki összedobta a maradék pénzét, amiből nem volt sok, hiszen nem számoltak ilyen extra költséggel. Két anyuka hitelkártyájáról ment majdnem az egész. 

(Fotó: Facebook)