Csak Kövér meg ne hallja: a parlamentben csak a zsebtolvajok féltek az Európai Ügyészségtől

Migránssal vagy üres pénztárcával találkoznak gyakrabban?

Bana Tibor hétfőn a kormánypárti politikusok lelkiismeretében bízott, ennek ellenére kedden nemcsak ők, de néhány ellenzéki is nemmel szavazott az Európai Ügyészségre. Ha nem a lelkiismeretükre, akkor mire hallgattak?

Az Európai Ügyészségre az mond nemet, akinek félnivalója van. Félnivalója annak van, aki uniós pénzt lop, lopott, vagy lopni készül. Mindenki más örömmel veszi, ha van egy olyan szerv, amely fellép azok ellen, akik az elmúlt években csak a túlárazott közbeszerzésekkel minden magyar dolgozótól elloptak egymillió forintot. Azok, akik elutasították az Európai Ügyészséget, valójában a magyarok zsebeire gondoltak. Zsebtolvaj minőségben.

 
Semjén Zsolt, a kereszténydemokrata rajongó

Mit várnak Orbán Viktor átvilágításától

A legnagyobb nemzetbiztonsági kockázat megszűnését. Számtalan köztisztviselőnek át kell esnie nemzetbiztonsági átvilágításon, nehogy zsarolható legyen, Magyarország miniszterelnökének azonban nem. Lehet, hogy Orbán pont azért csinál bolond dolgokat – például, amikor terrorkockázatot jelentő személyeket hív a parlamentbe – mert zsarolják. Vagy tényleg bolond. Ezért is javasoljuk a D-típusú átvilágítás bevezetését, ami elmeorvosi szempontból is megvizsgálná a mindenkori miniszterelnököt.

Az Orbán-kormány állandóan a biztonságról beszél, de bizonyos országrészekben még a magyar átlagbér is vágyálom. Tényleg nem veszélyezteti semmi a magyarok életét?

Ha megkérdezi a borsodi, nógrádi vagy a szabolcsi embereket – és még sorolhatnám a megyéket –, hogy migránssal vagy üres pénztárcával találkoznak gyakrabban, megtudja, mi veszélyezteti az ottaniak létbiztonságát. Ahol az átlagkereset 123 ezerrel – vagyis egy komplett szabolcsi bérrel – elmarad a fővárositól, ott hó végén nem az afgánokra gondol az ember, hanem arra, hogy egyen, vagy fűtsön, mert mindkettőre nem futja. Eközben a kormány két bevándorlásellenes kampány között 450 millióval támogatta ötezer ukrán dolgozó bevándorlását Magyarországra. Ők a keleti vendégmunkásokban hisznek, mi a nyugati bérekben. 

 
Múltidéző: Kövér László elveszi a szót

Miről nem hallhatott még Kövér László? KATTINTSON IDE!