Lelkiismeret? A Fidesz lesöpörte az Európai Ügyészséget

A Jobbikból távozó politikusok is a jelenlegi korrupció folytatására szavaztak.

Emlékezetes, az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról tegnap vitatkozott az Országgyűlés, azonban egyetlen kormánypárti politikus sem szólalt meg. Az előterjesztő Bana Tibor lapunk érdeklődésére az ülést követően arról beszélt, hogy még bízik abban, hogy lesznek olyan fideszes, KDNP-s képviselők, akik a saját lelkiismeretökre hallgatnak, és mernek másképp szavazni, mint Orbán Viktor.

Csalatkoznia kellett, de csak részben. Ugyanis két kereszténydemokrata politikus, Nacsa Lőrinc és Süli János igent mondott a kezdeményezésre. Mindenesetre 53 igen és 115 nem mellett nem került tárgysorozatba a javaslat.

A szavazással kapcsolatos részletek ITT OLVASHATÓK

 

Nemmel szavaztak a Jobbikból távozó politikusok is

Ismét a kormánypártokkal szavazott Dúró Dóra, Apáti István, Volner János és Fülöp Erik is. Így ők sem támogatták, hogy az EU-ból érkező forrásokat arra célja használják fel, amire kell, és az esetleges visszaéléseket Polt Péter ne tudja egy vállrándítással elintézni.

Mint ismert, az Európai Ügyészség hatásköre mindössze az EU-s források felhasználásának vizsgálatára korlátozódik, így nem sérül hazánk szuverenitása. Emellett a közvélemény-kutatási adatok szerint a magyarok 80 százaléka szükségesnek tartja, hogy hazánk is csatlakozzon ehhez az intézményhez.