A frakcióalakítás előszobájában? - Képviselői csoportot alakított a Mi Hazánk

Egyre közelebb a kormánypárti jutalomhoz?

Az MTI szerint a mandátumát esküje ellenére is megtartó, volt jobbikos képviselő közölte, sem anyagi, sem felszólalási lehetőségeik nem bővülnek a lépéssel, amelyről hétfőn tájékoztatják Kövér László házelnököt, akivel állítólag a párt intenzív egyeztetést folytat egy esetleges frakcióalakítással kapcsolatban.

Dúró szerint csupán azt kívánják kifejezni, hogy "már nem négy magányos farkasként" folytatják a politizálást, hanem egységben, együttműködve, megjelenítve a Mi Hazánk Mozgalom politikáját (ami eddig kimerült egykori harcostársaik pocskondiázásában). A kijelentéssel a Jobbikból nemrég távozott Volner Jánosra, Fülöp Erikre és Apáti Istvánra utalt.

Dúró Dóra elmondta: mindenféle politikai taktika nélkül döntenek majd arról, mely javaslatokat támogat a törvényhozásban a képviselői csoport.

"Szorosabb, politika jellegű együttműködésre nem készülünk egyik párttal sem"

- mondta a képviselő, bár szavainak nehéz úgy hitelt adni, hogy eddigi döntéseikkel - például az Európai Ügyészséghez való csatlakozás elutasításával - a Fidesz érdekeit szolgálták.

Jogszabály-módosítással juttathatja százmilliókhoz a Fidesz Toroczkaiékat, ha még egy embert kiszakítanak a Jobbikból

"Olyan információk jutottak a birtokunkba, mely szerint Kövér László már egyeztetett Dúró Dórával arról, hogy ha találnak maguk mellé még néhány képviselőt, a Fidesz úgy alakítja át a házszabályt, hogy Novák Előd pártjának frakciója lehessen.