A magyar külügy csempészte ki az országból Gruevszkit?

A tiranai magyar követség autóján hagyhatta el Albániát.

A Shekulli című albániai lap szerint a tiranai magyar követség autójával lépte át az albán–macedón határt – írja a 24.hu. Mint az írásból kiderül, a Total Information Management System (TIMS) adatai szerint

N. Gruevszki 2018. 11. 11-én 19.11-kor lépett ki Hani i Hotitnál a CD1013A rendszámú autóval. A jármű a tiranai magyar nagykövetséghez tartozik.

Hani i Hotit egy közúti határállomás Albánia és Montenegró között, tehát a korrupció miatt elítélt volt miniszterelnök valószínűleg a Macedónia–Albánia–Montenegró–Bosznia-Hercegovina útvonalon érkezett Magyarországra.

Gruevszkit Macedóniában korrupció miatt ítélték el, tegnapelőtt érkezett Magyarországra, és politikai menedékkérelmet terjesztett elő. Gulyás Gergely a mai Kormányinfón tagadta, hogy bármilyen segítséget nyújtottak volna Gruevszkinek Macedónia elhagyásához.

Gulyás: nem segítettünk Gruevszkinek abban, hogy elhagyja Macedóniát

Gulyás Gergely a Kormányinfón több kérdést is kapott Nikola Gruevszki kapcsán, a válaszok: Gruevszki egy magyar külképviseleten adta be a menedékkérelmet, de nem Macedóniában biztonsági okokból nem a tranzitzónában, hanem Budapesten hallgatják meg - erről a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal döntött a Külügyminisztérium tudtával Gulyás szerint Gruevszki legálisan távozott az