Így néz ki az ATV stúdiója a tűz után

Az ATV székházának tetőszerkezetében keletkezett tegnapi tűz a csatorna Világhíradó és Jakupcsek plusz című műsorainak helyet biztosító stúdióiban okozott károkat. A rendőrség közérdekű üzem működésének gondatlanságból elkövetett megzavarása miatt nyomoz.

Közérdekű üzem működésének gondatlanságból elkövetett megzavarása miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az ATV-székházban pénteken keletkezett tűz miatt – közölte a BRFK az MTI-vel.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője tudatta, hogy a tűzoltók előbb megszüntették az izzást az épület tetőszigetelésében, majd elvégezték az utómunkálatokat. Hozzátette: hőkamerával átvizsgálták a székház tetőszerkezetét, de nem találták nyomát parázslásnak. Az épületben újra van áram.

A tűzoltók levonultak a helyszínről, azt átadták a rendőrségnek.

A televízió székházának teteje péntek délután gyulladt ki a főváros X. kerületében, a Kőrösi Csoma Sándor úton. Nem sérült meg senki, az épületet harminc embernek kellett elhagynia.

Kigyulladt az ATV székháza

A hvg.hu helyszínen tartózkodó kollégája szerint az épületből mindenkit kiküldtek, illetve legalább egy műsor felvételét is megszakították. A tűzoltók és a rendőrök már megérkeztek a székházhoz, zajlik az oltás - írja a lap.

Gyurcsányék irodái után most az ATV-székház gyulladt ki

Kigyulladt az ATV-székház teteje a főváros X. kerületében, a Kőrösi Csoma Sándor úton péntek délután. Az épületet kiürítették, harminc ember hagyta el a székházat - tájékoztatta az MTI-t Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.Kolozsi Péter elmondta: a fém tetőszerkezet alatti területen keletkezett a tűz.

A tévéadás tegnap délután megszakadt, de ma hajnaltól ismét van műsor.

A csatorna a Facebook-oldalán fotókat is közzétett a károkról. Mint írták, a Világhíradó és a Jakupcsek plusz stúdióját érte ez a kár.

Az ATV műsorvezetője, Sváby András közösségi oldalra feltöltött videója révén meg is tekinthetik az épületet és a tűz helyét.