Gyurcsányék irodái után most az ATV-székház gyulladt ki

Kigyulladt az ATV-székház teteje, de jobban jártak, mint Gyurcsányék.

Kigyulladt az ATV-székház teteje a főváros X. kerületében, a Kőrösi Csoma Sándor úton péntek délután. Az épületet kiürítették, harminc ember hagyta el a székházat - tájékoztatta az MTI-t Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Kolozsi Péter elmondta: a fém tetőszerkezet alatti területen keletkezett a tűz. A tűzoltóknak meg kellett bontaniuk a tetőszerkezetet ahhoz, hogy láthassák, pontosan mekkora a tűz. Munkájukat nehezítette, hogy többtonnás elemek is vannak a tetőn.

A tűzesetben nem sérült meg senki, az Index a csatornaigazgató Németh Szilárd tájékoztatása alapján azt írja, a tűzoltók gyorsan eloltották a tüzet, ami attól keletkezett, hogy a tetőtéren hegesztettek, elpattant egy szikra és egy műanyag kábel kigyulladt.

Az ATV Facebook-oldalán erősítette meg a hírt. Közölték, hogy a tűzoltók hamar a helyszínre értek és intézkedtek. „Minden kollégánk jól van, hamarosan jelentkezünk friss információkkal” – ígérték.

 
Németh Szilárd később az MTI-nek elmondta, hogy hazaküldték a riportereket, szerkesztőket, pénteken már biztosan nem lesz élő adás, de remélik, hogy szombaton már minden úgy lesz, "ahogy a műsorújságban szerepel".

November 17-én a Demokratikus Koalíció (DK) nagykörúti irodái égtek ki. A tüzet akkor csak később sikerült megfékezni, és bár senki nem sérült meg, jelentős kár keletkezett.

A DK elárulta, hogy a tűzvész az épület 5. emeletét érintette, ahol a párt irodái is voltak. A tető beomlott, falak dőltek ki, a berendezés elégett. A DK irodái teljesen megsemmisültek, az anyagi kár jelentős lett.