"Ez a tévé hazudik" feliratú pólóban olvasta fel Orbán Viktornak Jakab Péter az öt pontot a HírTV-ben

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője a Hír TV Magyarország élőben című műsorának vendégeként használta ki az időt arra, hogy közfeladatot lásson el „a Fidesz által bezsebelt”, így „közpénzből működő” HírTV-ben – ennek részeként a miniszterelnöknek felolvasta azt az öt pontot, amire a közmédia továbbra sem hajlandó, még a több ezres tüntetések dacára sem.

A műsorvezető Szentesi Zöldi Lászlóval eközben olykor igen fura párbeszédekbe, párhuzamos monológokba gabalyodtak.

„Nagyon régóta voltam itt, azóta felzárkózott a HírTV a köztévé, a TV2 és az Echo TV mögé, olyan híreket is leközölnek a Jobbikról, amikről bírósági végzés mondja ki, hogy hazugság”

– köszönt be Jakab Péter, aki akkor már levette a dzsekijét, így láthatóvá vált az „Ez a tévé hazudik” felirat.

Szentesi kérdése, miszerint, "ha ez a tévé hazudik, akkor miért jött be ide?" nem zökkentette ki, a jobbikos folytatta tovább:

„Ön március 15-én rendkívül aljas módon megfenyegette az embereket, hogy elégtételt fog venni azokon, akik nem Önre szavaznak, most eljött az az idő, amikor a nép is elégtételt fog venni azokon a Fideszes politikusokon, akik rendre a nép ellen szavaznak, például legutóbb a rabszolgatörvényre, és ezzel igent mondtak arra, hogy ki lehet zsigerelni a magyarokat”

- fogalmazott Jakab Péter.

Szentesi ezután azzal próbálkozott, hogy a politikus nem a miniszterelnökhöz, hanem egy kamerába, és a nézőkhöz beszél. Majd rendre próbálta utasítani Jakabot, mert amit szerinte a politikus tesz, az túllépi a vendégjogot (sőt, Szentesi szerint Orbán Viktor átkapcsolt az ATV-re , mert ott jobb a műsor).

Szentesi ezután arra volt kíváncsi, hogy a Jobbik miért gondolta azt, hogy az öt ponttal odamennek az MTVA-hoz. Miért gondolták, hogy ez törvényes? - tette fel a roppant korrekt kérdést.

„Miniszterelnök úr, Ön kardot rántott a saját a népe ellen, és most a nép is kardot rántott Ön el, most arra kérem, tegye le a fegyvert, és ennek egy módja van, hogy teljesítse az öt pontos követelést”

- folytatta viszont Jakab a miniszterelnöknek címezve, majd neki kezdett az öt pontos követelés felsorolásának, mely többek között a rabszolgatörvény eltörlését, és a korrupció elleni harcot is magában foglalja.

„Ha adok 10 ezer forintot, elmondja 'Az anyám tyúkját'?”

- szólt közbe Szentesi. „Mondja el az anyám tyúkját, hogy valami hasznos is elhangozzon a műsorban!” - mondott aztán ítéletet a demonstrálók követeléseire.

Majd hozzátette, ha vissza kellene mondania valamit „ebből a halandzsából”, akkor ő semmit nem tudna. Erre meg Jakab vágott vissza, hogy ki kell állni a nép elé, és elmondani, hogy amit csinálnak, az kabaré. Ám ezt a kiállást a műsorvezető elutasította.

És hogy mire voltak kíváncsiak a HírTV-ben? Ez is kiderült.

„Az Önök tüntetőinek 90 százaléka még nem is állt munkába, fiatalemberekről van szó, milyen munkáról beszél? Tanulnak.”

- Szentesi szerint nem a munkások tüntettek (ami persze nem igaz, hiszen vasárnap a szakszervezetek hívták utcára az embereket, és péntekre is mozgósítanak), ezért szerinte "Ez a képviselő hazudik" feliratú póló is érvényes lenne.

Választ várt arra is, hogy miért kell a székház biztonsági őreit fenyegetni? (erre nehéz mit mondani, főleg annak, aki látta a felvételeket).

Miben különbözik az Önök követelése a többi párt követelésétől? Ilyen alapon a koalák jogairól is be lehet adni petíciót – vont furcsa párhuzamot a fideszes csatorna műsorvezetője a magyar munkavállalók joga és a cuki állat jövője között.

És aztán jött az „atombomba”, Gyurcsány Ferenc!!!

„Nagyon komolyan kérdezem, ha a valódi nemzeti radikálisok odaállnak az útakadályokhoz, vagy a demonstrációkhoz, hogy tudnak elszámolni a lelkiismeretükkel, hogy Önök Gyurcsány Ferenccel tüntetnek, ezt hogy fogja elmagyarázni az egykori harcostársainak?”

- kötötte össze az elmúlt napok összes már lezajlott megmozdulását, illetve a következő időszak szakszervezeti demonstrációit Szentesi Gyurcsány Ferenccel. Az pedig nem nem derült ki, honnan veszi, hogy a „ a valódi nemzeti radikálisoknak” bejön az „önkéntes túlmunka”.

Sőt, Szentesi megfejelte az egészet azzal is, hogy „színtiszta kommunista logika” mentén gondolkozik a Jobbik akkor, ha nem azt nézi, hogy kinek az érdekeit képviseli, hanem azt, hogy éppen ki áll mellette.

Gyurcsányozást Jakab Péter azzal zárta le, hogy ha a Fidesz elszámoltatta volna Gyurcsány Ferencet, akkor nem jöhetne ki tüntetni sem.