Itt a válasz Kovács Zoltánnak: ha már felköpött és aláállt, kérjen is bocsánatot!

Túltolta az államtitkár.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára egy kicsit túltolta, amikor azt próbálta bebizonyítani a hanyatló Nyugatnak, hogy a kormány nem is üldözött el egyetemet az országból, a CEU marad a hazánkban.

Nyilván kínos lehet ez az egész sztori olyan emberek előtt, akik tisztában vannak azzal, hogy a gender studies nem akar senkiből buzit csinálni, hanem esetleg arra tanítaná meg mondjuk a magyar miniszterelnököt (is), ha egy női politikus kérdez tőle valamit az Országgyűlésben, akkor nem rázzuk le annyival, hogy "Boldog karácsonyt!".

Mindegy is, de Kovács Zoltán magyarázkodó Twitter-üzenetében úgy próbálta elterelni a figyelmet a tudás-ellenes Orbán-kormányról, hogy a Jobbikot idegenellenesnek és antiszemitának nevezte.

Tóth Péter, a szegedi Jobbik vezetője Facebook-posztban reagált a pártpolitikusként működő államtitkár szavaira.

Mint írta:

"Véleménye szerint összeállt a hazai baloldal a xenofób és antiszemita Jobbikkal. Ezt a "tényt" - egy közös ellenzéki sajtótájékoztató képével demonstrálja a CEU-n végzett (az előbbiek pikantériája) kormányszóvivő. Jakab Péter - a Fidesz szóvivője szerint antiszemita?! Némi disszonanciát érzékelek Kovács bejegyzésében, mert ennél nagyobb baromságot nem is írhatott volna. Jakab Péter barátunkról ugyanis köztudott, hogy zsidó felmenőkkel rendelkezik és dédnagyapja a holokauszt áldozata lett. Tehát nem csupán etikátlan ezzel vádolnia a Jobbik szóvivőjét, hanem mélységesen gusztustalan is!

Ha már felköpött a fideszes szóvivő és alá is állt, akkor:

Kérem Kovács Zoltánt, kérjen bocsánatot a vállalhatatlan megnyilvánulása miatt!"

Tóth Péter teljes bejegyzésében a CEU-ról is szót ejt, többek között úgy fogalmazott, el kell kerülni, hogy politikai alapon korlátozzák a tudomány szabadságát.

"Ez nem a demokráciák jellemzője, hanem az egy párt rendszerű diktatúrák alapja. Még akkor sem szabad ezt megtenni, ha egyes 'gender elméletek' a valóságtól elrugaszkodott módon vizsgálják a nemek szerepét és a társadalmi valóságra gyakorolt hatását"

- szögezte le a jobbikos politikus.