"A Fidesz fél a nép akaratától"

Fotó: Béli Balázs/Alfahir.hu

Fellebbez a Jobbik Nemzeti Választási Bizottság döntése ellen, miután a testület fideszes többsége gyakorlatilag érdemi indoklás nélkül lesöpörte az asztalról a Jobbik népszavazási kezdeményezését.

Pintér Tamás szombat délelőtti sajtótájékoztatóján közölte: a Fidesz fél a nép akaratától, ezért nem engedte, hogy népszavazást tartsanak a kérdésben.

"Küzdöttünk a parlamentben, az utcán, a Kossuth téren, Áder János rezidenciája előtt és a vidéki városokban. Minden törvényi lehetőséget megragadtunk, hogy a rabszolgatörvényt visszavonassuk"

- mondta a politikus. Hozzátette: kettő kérdést adtunk be, azért, hogy a magyar munkavállalók dönthessenek a saját sorsukról, ne pedig a Fidesz a multinacionális cégek utasítására.

"Meg akartuk kérdezni a magyar embereket, hogy akarnak-e 400 óra túlórát, szeretnék-e, ha csak három év múlva kelljen elszámolni munkaidőkeretükkel"

Lesöpörték: nem engedi a Fidesz a népszavazást a rabszolgatörvényről

A Nemzeti Választási Bizottság péntek délután - több más üggyel együtt - péntek késő délután döntött a Jobbik december 11-én benyújtott népszavazási kezdeményezéséről.A legnagyobb ellenzéki párt azt szerette volna, ha egy valódi nemzeti konzultáció jegyében maguk a munkavállalók döntsenek arról, akarják-e - a Fidesz szerint a dolgozók "érdekét" szolgáló - törvénymódosítást, vagy sem.

A jobbikos képviselő szerint a Nemzeti Választási Bizottság egy egészen nevetséges választ adott: "azért utasították el, mert nem egyértelműek a kérdések."

"Mi a nem egyértelmű abban, hogy az emberek rabszolgaként akarnak-e élni Magyarországon? Mi nem egyértelmű abban, hogy az emberek a munkahelyük helyett az otthonukban, a családjuk körében akarják tölteni a szabadidejüket?"

Pintér szerint ezekre a kérdésekre egyértelmű válasz jött volna, ahogyan egyértelmű az is, hogy az NVB miért jutott erre a döntésre.

"Azért, mert a Nemzeti Választási Bizottság egy Fidesz által irányított szervezet, a Fidesz pedig fél a nép akaratától."

A Jobbik ezt a döntést egy felülről érkező, arrogáns döntésnek tartja. Hozzátette: a Jobbik mind a parlamentben, mind a utcán tovább fog küzdeni azért, hogy ezt a rabszolgatörvény visszavonják.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Dobos Zoltán

Friss