Összehívhatják a Nemzetbiztonsági Bizottságot a Gyárfás-ügy miatt

A Nemzetbiztonsági Bizottság összehívását kezdeményezi Mirkóczki Ádám a napokban kirobbant Gyárfás–Portik botrány miatt. A bizottság jobbikos elnöke az Alfahír megkeresésére elmondta, hogy mivel jelenleg a testület több kormánypárti tagja is a szabadságát tölti, legkorábban csak februárban ülhet össze a bizottság.

Mirkóczki a bizottságot azért szeretné összehívni, mert az utóbbi napokban számos olyan újabb hangfelvétel került elő, amelyben a politikai szál is megtalálható. Ez pedig mindenképp felvetheti a nemzetbiztonsági kockázat gyanúját.

A gyanú szerint Gyárfás Tamás 21 évvel ezelőtt bujtotta fel Portik Tamást arra, hogy ölesse meg Fenyő János vállalkozót. Portikot azzal gyanúsították meg, hogy ő bízta meg Jozef Rohácot a gyilkossággal. Rohác emiatt és az Aranykéz utcai robbantásért jogerősen életfogytiglani fegyházat kapott.

A napokban ugyanakkor ismét felszínre került az ügy, miután a nyomozók a Farkasréti temetőben több olyan hangfelvételt is találtak, amelyeket Portik rögzített.

A Farkasréti temetőben lehettek elrejtve Portik és Gyárfás hangfelvételei

A Magyar Idők kormányzati forrásokból úgy értesült, hogy a Farkasréti temető egyik síremlékében találták meg a nyomozók azokat a kiváló minőségű és teljes hangfelvételeket, amiken a Portik Tamás és Gyárfás Tamás között évek során lezajlott beszélgetések hallhatók. Úgy tudni, hogy ezek ahhoz a „kisteherautónyi" hanganyaghoz tartoznak, amit a több alvilági leszámolásban érintett Portik 20 év alatt titokban rögzített a saját biztosításuk érdekében.

Nagy Béla Ádám

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

1
sss
2019. október 19. | 09:34
1
sss
2019. október 19. | 14:05
Életmódváltást szorgalmaz a katolikus egyházfő.
1
sss
2019. október 19. | 13:14
Az egykori pártelnök követeli, de pártja nem adja vissza neki az admin jogot.
Meg kell ismételni a választást.
Az egykori pártelnök követeli, de pártja nem adja vissza neki az admin jogot.
Az ingatlanárak növekedésével szemben a leghatékonyabb védekezés az ingatlanállomány bővülése lenne.