Kösz, Audi! - A Tevánál is tüntetni fognak a magasabb bérekért

A munkáltató által adott elfogadhatatlan bérajánlás és az ajánlás mértékének felosztási javaslata miatt hétfő délutánra tüntetést szerveznek a Teva gyógyszergyár munkavállalói Debrecenben, közölte az Indexszel vasárnap a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ).

Úgy néz ki, az Audi dolgozói nemcsak maguknak tettek jót a határozott kiállásukkal, hanem példát mutattak a magyar munkavállalóknak is. A magasabb bérek érdekében a Boschnál, a Suzukinál is próbálkoztak kisebb-nagyobb sikerrel, de persze ebben sokat segített a kormányzat is a rabszolgatörvény bevezetésével is.

Kordás László: Ha így megy tovább, le fogja dobni a gőz a fedőt erről a fazékról

A kormánypárti médiából a napokban , hogy a rabszolgatörvényt tulajdonképpen Önnek köszönhetjük. Hogy is van ez? Ez egy hatalmas csúsztatás. A Magyar Nemzet arra hivatkozik, hogy, amikor a munkáltató és a munkavállaló írásbeli megállapodása szerint végezhető túlmunka bekerült a Munka Törvénykönyvébe, akkor én Foglalkoztatási és Szociális Hivatal főigazgatójának tanácsadója voltam.

(Címlap- és borítókép: Mile Attila, a Teva magyarországi hatóanyaggyártásért felelõs igazgatója, Kósa Lajos, a térség fideszes országgyûlési képviselõje, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Luca Astarita, a Teva globális gyártásért felelõs alelnöke és Papp László polgármester a Teva Gyógyszergyár Zrt. ötmilliárd forintos beruházással elkészült, új debreceni üzemének ünnepélyes átadásán 2018. november 14-én. MTI/Balázs Attila)

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
1
A Momentum mást képvisel, Brenner Koloman pedig hiteles.
1
sss
2019. december 07. | 10:52
1
A Momentum mást képvisel, Brenner Koloman pedig hiteles.
„Utat török a sötétségben / A rockkal vagyok összenőve”
A előbbi szerint viszont több járművezető is megengedhetetlenül bánt az utasokkal.