Beváltották a fenyegetést - a Fidesz Demeter Márta elhunyt édesanyját sem kíméli

Volt már aljas a Fidesz és különböző kapcsolt szervezeti egysége (például internetes felületei, vagy valamelyik általuk megszállt állami szervezet), de a mai nap tényleg sikerült átlépniük egy határt, amelyet jó érzésű ember meg sem közelítene. Egyébként nagy valószínűséggel Vona Gábor módszeres kicsinálása mellett Demeter Márta elleni többfrontos és nemtelen támadások is bekerülnek majd a magyar médiáról szóló tankönyvekbe, mondjuk úgy 2100 körül, ha addigra eltűnik a NER.

Arról már több alkalommal is beszámoltunk, hogy a Fidesz bosszúhadjáratot folytat az LMP társelnöke ellen, ennek részeként a fideszes Kövér László nemzetbiztonsági kockázatot kreált belőle, de nyomoz utána a korábbi fideszes Polt Péter vezette főügyészség is.

Kedd délután „Demeter Márta lebukott: VIP-kártyát kért a Honvédkórházban” címmel jelent meg egy név nélküli cikk az Origo nevű propagandaportálon. Majd azt írja valaki, hogy

„Az Origo birtokába került dokumentum szerint a nemzetbiztonsági átvilágításon megbukott Demeter Márta, az LMP társelnöke VIP-kártyát igényelt magának a Honvédkórházban.”

A cikkben mellékelték is azt a formanyomtatványt, amelyben a politikus az MH EK Honvédkórház Speciális Rendeltetésű Centrum járóbeteg ellátásának igénybevételét kérelmezte.

„És én megígértem neki, hogy fogni fogom a kezét az utolsó pillanatig”

A valóság ezzel szemben az, hogy azért fordult Demeter Márta 2017 augusztusában a Honvédkórház vezetéséhez, mert szerette volna a végstádiumban lévő édesanyjával tölteni az utolsó napokat, és abban a kórházban, ahol feküdt, nem engedték meg a számára, hogy az anyukája mellett legyen éjszaka is. Ezért Demeter Márta a Honvédkórházba akarta az édesanyját befektetni, mert ott lehetősége lett volna arra, hogy vele legyen a kórteremben éjszaka is.

„Semmilyen ellátást nem igényeltünk, akkor már tudtuk, hogy meg fog halni” - mesélte lapunknak a politikus.

„És én megígértem neki, hogy fogni fogom a kezét az utolsó pillanatig”

- mondta el.

Egyébként ezt még lehet fokozni, hiszen az édesanyja nem is került a Honvédkórházba, mert a másik intézmény vezetése végül engedélyezte Demeter Mártának, hogy bent legyen – így azon az éjszakán is, amikor az édesanyja meghalt, mindössze néhány nappal azután, hogy a Honvédkórház elfogadta a kérelmét, amiben egyébként rögzítve volt, hogy az édesanyja számára kéri az engedélyt. „Soha semmilyen ellátást nem kaptam a Honvédkórházban, soha, még vérvételen sem voltam ott soha” - mesélte a célkeresztbe került politikus.

Szóval, ebből a családi tragédiából hozta ki a Fidesz, hogy Demeter Márta VIP-kártyát kért magának.

S hogy miért a Fidesz?

Pontosan egy hete, február 5-én Benkő Tibor honvédelmi miniszter az éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletén az MTI szerint elismerését fejezte ki a honvédkórház dolgozóinak azért, hogy állják a támadásokat, többek között olyan ellenzéki képviselőktől, akik megjelennek a kórház rendelésén,

és VIP-kártyát is igényelnek.

Elég egyértelmű fenyegetés.

De aztán alá is írták. Az Origo „cikkét” követően másfél órával már erről tájékoztatta a Fidesz az MTI-t:

„Demeter Márta a kétszínűség iskolapéldája. Az LMP-s politikus ezt a Honvédkórházat támadó Facebook-bejegyzésével is bizonyítja: miközben kritizálja a Honvédkórházat, az ott dolgozó orvosok és ápolók áldozatos munkáját, ő maga a hírek szerint egészségügyi VIP-ellátást igényelt a kórháztól.”

Szóval, amíg a Honvédkórház közérdekű adatokat nem ad ki, addig egy kórházi igénylőlapot eljuttat a kormánypárti sajtónak, amely utána csinál belőle egy ocsmány hazugságot – ugye, milyen jó Magyarországon ellenzéki politikusnak lenni?

„Most már minden határon túlmentek, 24 órája van a miniszternek és a Honvédkórház vezetőjének, hogy bocsánatot kérjen, és lemondjon!”

- közölte Demeter Márta az Alfahírrel.