F1: Bemutatta új autóját a Renault

Folytatta az autóbemutatók sorát a Renault, amely ebben az évben a Daniel Ricciardo, Nico Hülkenberg párossal vág neki az idénynek. A francia gyári csapat főhadiszállásán, Enstone-ban mutatta meg új formula autóját.

A Renault 2016-ban újjáalakult gyári csapata immáron a negyedik idényére készül. A folyamatos fejlődés eredményeként az enstoniak tavaly már a negyedik helyen zártak a konstruktőri bajnokságban. Ebben az évben a pilótapáros terén is történt változás ugyanis Carlos Sainz-ot, a Red Bulltól érkező Daniel Ricciardo váltotta.

A hétszeres futamgyőztes évi 20 millió euróért érkezett a Renault-hoz.

Azért vagyok itt, hogy elvégezzem a munkát a pályán, és a lehető leggyorsabb legyek, de szeretnék energiát hozni a csapatba. Az a célom, hogy a csapatot egy kicsit keményebb munkára ösztönözzem, hogy még többet tegyenek bele, és mindenkit összehozzunk. Szeretnék én lenni a pozitív energia katalizátora – nyilatkozta Ricciardo.

A csapatnál már harmadik szezonját töltő Nico Hülkenberg is rendkívül bizakodó a csapat idei teljesítményét illetően:

"Csapatként rengeteget fejlődtünk a 2017-es kezdet óta, de ez mind része a folyamatnak, ha el akarjuk érni a hosszútávú céljainkat. Mikor megérkeztem, az infrastruktúra még alakulóban volt, de azóta rengeteget léptünk előre és sokat fejlődtünk. A legjobbamat szeretném nyújtani, és maximalizálnám a csapatban és az autóban rejlő potenciált.”

A Renault erre az évre jelentősen áttervezte karosszériáját, a hírek szerint a motorteljesítményt is sikerült fokozni. A Renault elnöke is megerősítette, hogy a francia autógyár továbbra is elkötelezett a száguldó cirkusz mellett.

„A Renault számára nagyon is van értelme az F1-es szereplésnek, ez egy laboratórium a jövőbeni közúti technológiánk számára, amelyet az új erőforrásunk, a Renault E-Tech 19 is alátámaszt. Rendkívül izgalmas időszak előtt állunk az F1-ben."

A szerdai nap folyamán a címvédő Mercedes és a Red Bull is bemutatja új autóját.

Renault F1 2019 CAR Launch!

Renault F1 2019 CAR Launch!

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Tari Tamás

Friss

1
sss
2019. Augusztus 17. | 21:37
1
A mesében akár fejleszteni is tudnak majd belőle...