Parlamenti felismerés: a magyar melós szeméből nem Orbán Viktor üveges tekintete fog visszaköszönni

"Nem egy országárt aggódó politikus nézett vissza rám, hanem egy kényszeresen vigyorgó, üveges tekintetű, zavarodott valaki."

A hivatalos programtól eltérően sem Arató Gergely (DK), sem Szabó Tímea (Párbeszéd), sem pedig Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) nem volt jelen a plenáris ülésen, így napirend előtti felszólalásuk sem hangzott, az LMP-s Schmuck Erzsébet volt az első ellenzéki képviselő, aki a kormányhoz szólhatott.

Az ökopárt politikusa szerint a közelgő EP-választások legnagyobb tétje, hogy komolyan vesszük-e klímaváltozást, és hogy olyan vezetőket választunk-e, akik felvállalják a konfliktusokat a nagy, szennyező vállaltokkal. Schmuck Erzsébet hozzátette, a kormány legfontosabb feladata a klímaváltozás lassítása, illetve a hatásaira való felkészülés. De ez a szakpolitikus szerint még nem történt meg.

A kormány részéről Cseresnyés Péter válaszolt, az államtitkár közölte, egy fenntarthatósági törvény előkészítése zajlik a háttérben, az Innovációs minisztériumban egy klímapolitikai útmutatót állítanak össze az önkormányzatok számára, míg a Külügyminisztériumban fenntárhatósági cselekvési tervet készítenek.

Természetesen, a nukleáris energiánál továbbra sem tud a kormányzat sem zöldebbet, sem pedig olcsóbbat, így az marad.

Cseresnyés Péter végül tanáccsal is szolgált az LMP számára:

„első lépésként álljanak ki annak az európai politikának támogatói közül, amely a klímavédelem helyett a migráció támogatását tekinti legfontosabb céljának, és ebben az esetben minden klímapolitikai cél meg fog valósulni”

- tudatta az államtitkár.

Jézus Mária, ez az ember egy országot vezet?!

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezető-helyettese a napirend előtti felszólalásában felidézte a rabszolgatörvény december 12-ei megszavazását:

„volt szerencsém beleülni Orbán Viktor 1,246 millió forintos székébe, és volt szerencsétlenségem belenézni közvetlen közelről is a miniszterelnök szemébe. És amit láttam, az finoman szólva is rémisztő volt. Rémisztő volt, mert nem egy államférfi nézett vissza rám, nem egy országárt aggódó politikus nézett vissza rám, hanem egy kényszeresen vigyorgó, üveges tekintetű, zavarodott valaki, aki mindenhol Soros Györgyöt látja maga előtt.”

„Az utca embere azt mondaná, hogy biztosan bolond. Én csak annyit mondtam, hogy Jézus Mária, ez az ember egy országot vezet?! A biciklimet nem bíznám rá, nemhogy a honfitársaimat, ő meg ott ül a kormánynál, és a saját népével a háta mögött vezeti neki ezt az országot a falnak”

- feszegette tovább a határokat Jakab Péter.

A jobbikos politikus szerint a miniszterelnök állapota azóta súlyosbodott, hiszen most már nemcsak az ellenzékieket tekinti Soros-ügynöknek, hanem mindenkit, aki nem hajt fejet a rendszere előtt. Soros-ügynök a tanár, az ápoló, a gyári melós, mindenki – tette hozzá.

A rabszolgatörvényt azonban nem Soros György szavazta meg, amellyel nemcsak azt üzenték meg, hogy évi 50 napot lehet túlóráztatni az alkalmazottakat, hanem azt is, hogy bármit meg lehet tenni a magyar melóssal, és a multik vették a lapot – magyarázta. De mit is várhatnánk a multiktól, ha Deutsch Tamás megüzente nekik, hogy a magyar munkavállalók szeretnek túlórázni, de Jakab Péter szerint erre példa az is, hogy a köztisztviselőket is rabszolgaként dolgoztatnák.

A Jobbik politikusa feltette a kérdést: az a Soros-bérenc, aki a gyártósor mellett gürizik, vagy az, aki Soros György pénzén beült a parlamentbe, és azóta is élősködik a magyar nép nyakán.

Soros György mondta, hogy vegyék el a cafeteriát a melósoktól, hogy verjék szét a lakástakarék-pénztár rendszert, hogy öljenek meg évi 24 ezer magyar embert a nem megfelelő egészségügyi ellátással, hogy engedjenek be 86 ezer migránst, hogy tegyék a magyarokat az EU második legszegényebb emberévé? - érdeklődött, majd meg is válaszolta:

„nem, Magyarország tönkretétele egy fideszes innováció.”

"Álljanak ki a magyar dolgozók elé, és nézzenek a szemükbe, és magyarázzák meg, milyen jó a rabszolgatörvény, milyen jó éhbérért dolgozni! Higgyék el, nem Orbán Viktor üveges tekintete fog visszaköszönni Önökre, hanem a magyar dolgozóknak a dühe és az elszántsága”

- tanácsolta a kormánypárti politikusoknak felszólalása végén Jakab Péter.

Dömötör Csaba államtitkár szerint az bizonyítja, hogy a magyarok tudnak keményen dolgozni, hogy 700 ezer új munkahely született. A Jobbik ekézésében egy új motívumot lehetett találni, megállapította ugyanis, hogy az MSZP és Jobbik múltja előre cáfolja a közös jövőjüket. Most akkor még sincs összeborulás, amiről a kormánysajtó zeng?

(Címlap- és borítókép: Béli Balázs / Alfahír)