A tartalom változatlan, a külső és a felépítés új

A tartalom változatlan, a külső és a felépítés új

Megújult az Alfahír.

Örömmel mutatjuk be olvasóinknak az elmúlt hónapok során a háttérben készülő, megújult Alfahírt, amely mostantól az N1TV videóinak is helyet ad, kiváltva annak korábbi honlapját. Nemcsak a külső változott, de alapjaiban lett újragondolva a hírportál felépítése.

A dizájnelemekről külön nem ejtenénk szót, de az oldalon való tájékozódást segítve néhány pontban összeszedtük a fontosabb újításokat:

  • A fejléc alatt közvetlenül kapnak helyet kiemelt tartalmaink, szintén változó mennyiségben és méretben, így lehet, hogy csak egyet, lehet azonban, hogy akár négy cikket is olvasóink figyelmébe fogunk ajánlani, meglehetősen látványos módon.
  • Alattuk két oszlopba rendezve következnek a cikkeink, a szélesebb oszlopban azok, amelyek jobban tükrözik az Alfahír karakterét, míg a keskenyebb oszlopban a szintén fontos, de sok esetben csak feldolgozott, általában rövidebb hírek olvashatók.
  • Mobilnézetben változik ez a felállás, ott alapvetően vegyesen láthatók a cikkeink, ugyanakkor van lehetőség csak a karakteresebb híreink kilistázására is. 
  • A mobilnézet egyébként is sokban különbözik a desktop verziótól, olvasóink többsége mobilról látogat minket, így az oldal fejlesztői nagy hangsúlyt fektettek a mobilra való optimalizációra.
  • Az N1TV honlapját mostantól ez az oldal váltja fel, a két szerkesztőség összeolvadt, az elkészült videók pedig akár már a címlapról is lejátszhatók.
  • Újságíróink az eddigieknél jóval hangsúlyosabban jelennek meg az oldalon, valamint sokkal részletesebb szerzői oldalt kaptak, ahol a közösségi oldalaik elérhetősége mellett cikkajánlók is találhatók.
  • Vendégszerzők is írni fognak a jövőben az oldalra, akiknek a cikkei egy külön aloldalon láthatók, amelyek dizájnban is eltérnek egy kicsit az állandó szerzőink publikációitól.
  • Még több egyedi technikai újítás is felfedezhető az oldalon, így például közösségi médiára hajazó szerkesztőségi reflexiók is olvashatók lesznek majd, a cikkek alatt a címlap töltődik újra, valamint az oldal a mobilnézet mellett teljes mértékben fullHD-ra készült.

Mindezeken felül még rengeteg kisebb-nagyobb újítás vár olvasóinkra, de a legtöbb részlettel majd menet közben találkozhatnak.

Bízunk benne, hogy az olvasóink legalább annyira kedvelni fogják az alfahir.hu megújulását, mint amilyen alapossággal dolgoztak a változáson a készítők és amilyen lelkesen áll a szerkesztőség a frissítéshez.