Szilágyi György megpróbálta átneveztetni Pártállami Számvevőszékké az ÁSZ-t

Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottságának csütörtöki ülésén tárgyalták az Állami Számvevőszékről, valamint a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvények módosítását, melyeket Áder János köztársasági elnök tavaly decemberben megfontolásra visszaküldött.

Az ülésen azonban történt némi közjáték, ugyanis Szilágyi György, a bizottság jobbikos tagja az elmúlt évek számvevőszéki működésével kapcsolatban szóbeli előterjesztést tett arról, hogy

az Állami Számvevőszéket nevezzék át Pártállami Számvevőszékké.

A javaslatról a bizottságnak szavaznia kellett, a kormánypárti képviselők azonban aligha meglepő módon nem támogatták a jobbikos javaslatot.

Szilágyi az Alfahírnek azt mondta,

a közvélemény megfelelő tájékoztatása érdekében lett volna szükség arra, hogy átnevezzék az ÁSZ-t.

Az ex-fideszes Domokos László által vezetett Állami Számvevőszék az elmúlt években látszólag a hatalom végrehajtó ökleként osztott ki tíz- és százmilliós bírságokat az ellenzéki pártokra, miközben a kormánypártoknál szinte mindig, mindent a legnagyobb rendben talált.

Két nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy Domokos László írásban kért a képviselők jogaira nézve hátrányosnak tűnő intézkedést Kövér László házelnöktől azt követően, hogy ellenzéki pártok februárban „Fidesz pártszékház” matricákat helyeztek fel az ÁSZ székházának bejáratára egy demonstráció során.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Kvárik Anita

Friss