A szlovén miniszterelnök példa nélkülinek nevezte, hogy "szomszéd országok" beavatkoznak a médiájukba

A szlovén miniszterelnök példa nélkülinek nevezte, hogy "szomszéd országok" beavatkoznak a médiájukba

Úgy néz ki, a megfelelési kényszer újabb komolyabb diplomáciai vihart okoz. Ugyanis már a szlovén miniszterelnök is reagált arra, hogy először olvasói levélben, később pedig már hivatalos diplomáciai jegyzékben is tiltakozott Szilágyiné Bátorfi Edit, hazánk ljubljanai nagykövete egy Orbán Viktorról megjelent karikatúra miatt. A magyar külügy odáig elment, hogy felszólított egy másik egy másik szuverén EU-tagállamot, akadályozza meg az ilyen esetek előfordulását.

Bocsánatot kért a szlovén karikaturista Orbán Viktortól, megnevezte a bűnösöket is | Alfahír

Beszámoltunk arról, hogy végül már hivatalos diplomáciai jegyzékben tiltakozott Szilágyiné Bátorfi Edit, hazánk ljubljanai nagykövete egy Szlovéniában Orbán Viktorról megjelent karikatúra miatt. A rajzon Orbánt - nem túl ízlésesen - egy szélsőjobbos (náci szerű) figuraként mutatják, akihez hozzábújnak a helyi hasonló gondolkodású szlovén SDS tagjai.

Marjan Šarec kormányfő a pártja, az LMŠ szombati kongresszusán ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy

„szomszéd országok még a mi médiánkba is beavatkoznak, és azt szeretnék, ha a kormányunk megvédené a magyar kabinetet a médiánktól”.

Szerinte ez példa nélküli beavatkozás és figyelmeztetett, hogy ők „ilyen Európát nem akarnak”, és „nem fognak olyan Európát támogatni, ahol bárki is a másik fölött akar uralkodni” - szúrta ki a 24.hu.