Az LMP szerint Paks 2 maga a nemzetárulás

Az LMP szerint Paks 2 maga a nemzetárulás

A miniszterelnök állításával szemben a paksi bővítés nem a magyar, hanem az orosz nemzeti érdekkel van tökéletes összhangban – közölte hétfőn Demeter Márta és Keresztes László Lóránt, az ellenzéki zöldpárt két társelnöke.

Közleményük szerint az LMP úgy látja, hogy egy hazugságra alapozva pályázat nélkül adták oda az oroszoknak a projektet, ezzel mindannyiunk jövőjét kockára téve.

Szerintük az energiafüggetlenséghez és a klímacélok eléréshez nem egy fölösleges, drága és veszélyes atomerőmű visz közelebb, hanem a megújuló energiák fejlesztése.

Ez a kormány azonban támogatás helyett megadóztatta a megújuló energiákat, csak azért, hogy így védjék a védhetetlen paksi bővítést.

Kijelentették: Magyarország nemzeti érdeke az, hogy minél előbb felmondjuk az Orbán-Putyin paktumot, mert ez a bővítés ezzel a hitelszerződéssel együtt az elmúlt és az előttünk álló évtizedek legnagyobb hibája.

Demeter Márta és Keresztes László Lóránt szerint a biztonságos atomenergia Csernobil után 33 évvel is csupán illúzió, az atomerőművek kiszámíthatatlan és vállalhatatlan veszélyforrást jelentenek.