Kósa Lajos testvérének fél éve alapított cége máris 500 milliós állami hitelt kapott

Kósa Lajos testvérének fél éve alapított cége máris 500 milliós állami hitelt kapott

Kósa Lajos édesanyja után testvére, Kósa Karolina Éva is vállalkozásba kezdett és láss csodát, akárcsak egykor a mamát, most Kósa testvérét is megtámogatta kicsit az állam.

A tavaly novemberben ötmillió forintos jegyzett tőkével létrehozott Bászna Gabona Kft. máris 500 millió forint hitelhez jutott a teljes mértékben állami tulajdonban álló Magyar Fejlesztési Bankhoz tartozó cégtől, hogy megvalósítson egy mátészalkai nagyberuházást

– írja a 24.hu.

A Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) nyilvántartásából kiderül, hogy a beruházás során Mátészalka határában egy terménykezelő és -szárító rendszert fognak létrehozni, a tervek szerint 1-3 hónapon belül.

A cégben Kósa testvérén kívül ugyanannak a mátészalkai vállalkozó testvérpárnak van tulajdonrésze, akik a politikus édesanyja mellett kisebbségi tulajdonosok voltak az ominózus sertéstenyésztő cégben. A cég korábban 123 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrást nyert egy sertéstelepek korszerűsítését támogató pályázaton és luxus BMW-ket lízingelt, köztük épp egy olyan motort, mint amilyennel Kósa Lajos megjelent a Fidesz korábbi kihelyezett frakcióülésén.