Óriási csaták a Brit Nagydíjon, Vettel kiütötte Verstappent

Vettel

A Brit Nagydíj rajtja különösebb izgalmak nélkül zajlott, mindenki simán eljött, ekkor még nem láttuk, hogy a Red Bull Ringen látott futamnál is izgalmasabb 52 kör vár ránk.

Az elején Hamilton keményen támadta Bottast, a 4. körben meg is előzte, de a finn a következő kanyarban visszajött:

A 8. körben Verstappen kezdte támadni Leclercet és hatalmas csata kezdődött a két fiatal között, mögöttük a 12. körben Gasly levadászta Vettelt egy remek manőverrel.

A monacói közben tanári védekezést mutatott be Verstappen előtt, a holland bárhogyan próbálkozott, nem tudott elmenni a Ferrari versenyzője mellett. Ráadásul kerékcserére is együtt érkeztek, ott viszont a Red Bull látványosan gyorsabban dolgozott a Ferrarinál, Verstappen meg is előzte a riválist:

Leclerc azonban a pályán válaszolt, bedobta az autót Verstappen mellé is újra elé került:

Újrakezdődött köztük a hosszú körökön át tartó zseniális harc.

A 20. körben Giovinazzi kicsúszása miatt beküldték a Safety Cart, ami eldöntötte a győzelem sorsát: Hamiltonnak a lehető legjobbkor jött a biztonsági autós fázis, épp a harmadik szektorban járt és még nem volt kerékcserén, bejött a boxba, miközben Bottasnak már lassítania kellett a pályán, a brit könnyedén visszajött finn csapattársa elé, pedig a pályán nem tudta megelőzni. Az SC-időszakon Leclerc is rajtavesztett, Verstappen átlépte.

A szerepeket megcserélték és folytatták: ezúttal Leclerc volt a vadász, a 25. körben kivezette a pályáról Verstappent, de a holland kívülről visszatérve újra előtte volt, sőt, össze is értek, hasonló volt a helyzet az ausztriai találkozásukhoz:

Gasly a futamon is jól ment, de a 28. körben el kellett engednie gyorsabb csapattársát. Leclerc a 36. körben utasította maga mögé a franciát.

Verstappen elindult Vettel után, a 37. körben tisztán megelőzte, de a német óriásit hibázott: vélhetően elmérte egy kanyar fékpontját, vagy egyszerűen csak elfékezte magát, a lényeg: hátulról kiütötte Verstappent:

A holland így is tovább tudott menni az ötödik helyen, Vettelre 10 másodperces büntetést várt. Leclerc ezután visszakerült a dobogó legalsó fokára, mögötte Gaslyval és Verstappennel.

Az utolsó körök már nyugodtan zajlottak, de a Formula-1 kiváló szórakozást nyújtott 141 ezres közönség előtt.

BritGP