Kocsis-Cake Olivio: Az ellenzéknek a parlamentben van a helye

.

A Párbeszéd országgyűlési képviselője, Kocsis-Cake Olivio szerint az ellenzék továbbra is a parlamentben tudja végezni leghatékonyabban a munkáját. A politikus az Alfahírnek úgy nyilatkozott, hogy az ellenzék feladata az, hogy a nép hangja legyen az országgyűlésben.

Kocsis-Cake Olivio szerint azonban az országgyűlés épületén kívül is aktívnak kell lenni. Leszögezte,hogy a rabszolgatörvény elleni tiltakozás volt az előfutára annak, hogy most az önkormányzati választáson az ellenzék közösen fog indulni a NER leváltása érdekében. 

"Az összefogás olyan változást indíthat el, amely a későbbiekben a rendszer leváltásához is vezethet"

- tette hozzá a képviselő.

A Párbeszéd politikusa kiemelte, hogy Budapesten és a megyei jogú városokban is nagyon jó esélyei vannak az ellenzéknek. 

"Az önkormányzati választás hozhatja meg azt a lehetőséget az ellenzék számára, hogy eljusson a hangja helyi szinten is."

Hozzátette, hogy nyilván nem elég az összefogás hangoztatása, ha nem a választókat meg kell győzni arról, hogy valóban hiteles jelöltet tud állítani az ellenzék. Kocsis-Cake szerint egy közös minimumot kell felállítani, amely mindenki számára elfogadható, 

"Nemcsak azt kell elmondani, hogy le akarjuk váltani a Fideszt, hanem azt is, hogy mi történik akkor, ha leváltjuk a Fideszt."  

Az előválasztással kapcsolatban az ellenzéki képviselő elmondta, hogy Karácsony Gergely komoly kihívója lehet Tarlós Istvánnak. Amit mi sem bizonyít jobban annál a ténynél, hogy a kormánymédia már folyamatosan, Tarlós István jövőbeni ígéreteivel van tele. 

"Tarlós István 9 éve főpolgármester, de ez idő alatt nem sok mindent tudott letenni az asztalra. A haladás ellen volt, aki nem támogatja az innovatív ötleteket". 

- tette hozzá a Párbeszéd politikusa.