Mészáros Lőrinc (korábbi) jobbkeze nyert meg egy 900 milliós MÁV-tendert

A 4iG Nyrt. nyerte a Magyar Államvasutak Zrt. által kiírt Keretmegállapodás a MÁV Zrt. vagyonvédelmi rendszereinek telepítésére, üzemeltetésére, karbantartására és javítására megnevezésű, uniós, nyílt eljárás keretében lefolytatott közbeszerzést - közölte a 4iG Nyrt. hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az MTI beszámolója szerint a projekt célja, hogy támogassa a MÁV Zrt-nél tervezett egységes kártyás beléptetés kiépítését, a meghatározott beléptetési pontokon kártyás beléptető rendszerek telepítésével. Szükség esetén önálló hálózati infrastruktúra telepítése, majd annak illesztése a MÁV intranet hálózatához a már meglévő rendszerek és biztonsági berendezések zavarása nélkül.

A keretmegállapodás időtartama 36 hónap, amely további 12 hónappal meghosszabbítható, amennyiben a keretösszeg a 36 hónapos időtartam alatt nem merül ki. 

Az ajánlat értéke 900 millió forint plusz áfa, a szerződéskötési moratórium július 30-án jár le. 

A BÉT prémium kategóriájában jegyzett 4iG Nyrt. elnevezésű informatikai vállalkozás részvényeinek árfolyama hétfőn 4,05 százalékkal 996 forintra gyengült. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 1184 forint, a legalacsonyabb 67,2 forint volt.

A távirati iroda ugyan nem említette meg, de a 4iG a Mészáros Lőrinchez közeli, Jászai Gellért többségi tulajdonában álló cég, és július elején azzal került be a hírekbe, hogy megállapodást írt alá a Magyar Telekom Nyrt.-vel a T-Systems Magyarország Zrt. megvásárlásáról.

Jászai Gellért a kontraktus kapcsán azt mondta a Figyelőnek, hogy megtiszteltetés volt Mészáros Lőrinc jobbkezének lenni.