A Mercedes okos húzásával Hamilton a végén levadászta Verstappent

Hungaroring

A Magyar Nagydíj rajtjának nagy vesztese Valtteri Bottas volt, a második helyről indulva összeért csapattársával, Hamiltonnal, majd Leclerc is koccolta az első szárnyát, aminek megsérült az egyik véglapja, a hatodik körben cserélték a boxutcában, a finn visszaesett az utolsó pozícióba.

Az élen eközben Hamilton folyamatosan kettő másodperc környékén autózott Verstappen mögött, a 25. körben hozták Verstappent, Hamilton a 31.-ben jött, mindketten kemény keveréket kaptak, hat másodperc körül volt a különbség köztük, de a 34. körre a címvédő ezt le is dolgozta.

A 39. körben összecsaptak az első helyért, Verstappen az egyes-kettes kanyarokban jól védekezett, a Mansellben Hamilton kisodródott a bukótérbe.

Hamiltont a 49. körben újra kerékcserére hívták, közepeseket kapott, bőven volt előnye a Ferrarikkal szemben. Verstappennel lehetetlen volt reagálni a Mercedes húzására, mert a brit már a kivezetőkörön olyan tempót autózott, hogy a holland csak mögé tudott volna visszatérni.

A címvédő először csak lassan faragta a hátrányát, de 10 körrel a leintés előtt időmérős köröket kezdett autózni, végig egy, néha kettő másodpercet kiharapva Verstappen előnyéből, aki alatt egyre inkább elfogytak a Pirellik.

Hamilton a 67. körben kérdés nélkül megelőzte Verstappent az első kanyarban, ilyen brutális tapadási előnyt lehetetlen volt kivédekezni. Sőt, a holland szólt a csapatrádión, hogy ezekkel a gumikkal be sem tudja fejezni a futamot, ezért a következő körben közepes papucsokat kapott.

A Ferrarik fényév távolságra az első kettőtől összecsaptak a harmadik helyért, Vettel megelőzte Leclerc-t.

A pontszerzők: Hamilton, Verstappen, Leclerc, Vettel, Sainz, Gasly, Räikkönen, Bottas, Norris, Albon.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
1
Az ellenzéki pártok méltán örülhetnek a sikernek, újabb visszaigazolásként értelmezve azt a 2022-es felállásra való tekintettel is. Elemzés.

Orbán Viktor: 1992

"Személyesen átélve az eltelt több mint két esztendő szinte minden politikai rezdülését, azt kell mondjam önöknek, hogy ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan kézbe venni. Olyan polgári, liberális kormány, amelyet a felhalmozott feszültségek nem rettentenek vissza az állam további visszaszorításától, amely nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali, etatista gazdaságpolitika."

Orbán Viktor szerint térségünkben egyedül Magyarországon jelenthetnek komoly alternatívát a liberálisok a jelenlegi konzervatív kormányzattal szemben.

Orbán Viktor: 2020

"A liberális nem más, mint diplomás kommunista."