Bravúrdöntetlent ért el a Fradi Zágrábban

Dinamo-Fradi

A Dinamo Zagreb a párharc egyértelmű esélyeséhez méltó módon kezdte hazai pályán a Ferencváros elleni harmadik fordulós BL-selejtezőt, a 3. percben már Dibusznak akadt dolga, Dani Olmo próbálkozott a tizenhatoson kívülről, két perccel később Petkovic lőtt fölé.

A 7. percben Dani Olmo köténnyel fűzte át a tizenhatoson belül Sigért, majd szép lövéssel vette be a Fradi kapuját, hamar megszerezte a vezetést a horvát bajnok.

A 17. percben volt először lehetősége az FTC-nek, Zubkov lövését blokkolták, az ezt követő szöglet nem jelentett veszélyt, a 21. percben Sigér lőtt, ez volt az első kaput eltaláló lövése a magyar csapatnak.

Az első játékrész hosszabbításában Dibusznak volt még egy nagy védése, a félidőben 1-0 volt az állás.

A Fradi az 58. percben egyenlített: gyenge szögletet követően a labda Zubkov elé került, lövésre visszagurította Tokmacnak, Livakovic védett, ezután Sigér fejesét egy horvát védő kikanalazta a gólvonal környékéről, perdöntő felvételt nem láthattunk, de a játékvezető szerint teljes terjedelmében áthaladt a játékszer a gólvonalon.

A 62. percben már újra Dibusz volt munkában, két perccel később Dvali hibázott óriásit, a tizenhatoson belül Hajrovichoz gurította a labdát, aki a felső lécre bombázott.

A 67. percben Dani Olmo, a 71. percben Zubkov lövése nem okozott gondot a kapusoknak, a 81. percben Dibuszról kijött egy labda, de a másodszorra is jó helyen volt a Fradi hálóőre.

A 90. percben még akadt egy komoly lehetősége a horvátoknak, Dibusz nem ért el egy beívelést, Orsic a kapu mellé fejelt.

A Fradi komoly bravúrt ért el ezzel a döntetlennel a sokkal erősebb Dinamo Zagreb otthonában, visszavágó egy hét múlva a Groupama Arénában.