Újabb bizonyíték, miért gumicsont a plakát-para: Mészáros Lőrincék helyezték ki a Coca-Cola hirdetéseit

Mészáros Orbán

A Magyar Hang információi szerint Orbán Viktor jóbarátja és zsebstrómanja áll az egynemű párok szerelmét népszerűsítő Coca-Cola-hirdetések kihelyezée mögött.

A lap emlékeztet, hogy nem a multicégek, hanem a Fővárosi Önkormányzat dönti el, hogy a tulajdonában álló cég vállalja-e az adott reklámok terjesztését a hirdetési felületein, vagy sem.

A BKV ugyan villámgyorsan lerázta magáról a homoszexualitást megjelenítő plakátok terhét, ám a közlekedési vállalat megnevezte azokat a reklámcégeket, melyek felelősek a hirdetések elhelyezéséért:

"A metrókocsik belső felületeinek kivételével a BKV Zrt. hirdetésre alkalmas felületeit 1999 óta a Peron Reklám Kft. hasznosítja, amely a BKV felületeinek reklámcélú hasznosítására akár albérletbe adás útján is jogosult. A hirdetési kampányokat tehát a Peron Reklám Kft. és szerződött albérlői (jármű külső felületekre vonatkozóan a Publimont Kft., belső felületekre a JCDecaux Hungary Zrt.) koordinálják és bonyolítják. A hirdetőkkel, illetve a reklámanyagokat kihelyezőkkel is ők állnak közvetlen kapcsolatban."

A Magyar Hang kiemeli, hogy

  • a Peron Reklám Kft. kisebbségi tulajdonosa a Tarlós István vezette fideszes Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló és a felelősséget másra hárító BKV Zrt.;
  • a Publimont egyik tulajdonosa pedig nem más, mint a felcsúti csudaember és "nemzeti nagytőkés", Mészáros Lőrinc.

A Publimont tulajdonosai között van még két cég, az egyik a  PRO-AURUM Vagyonkezelő Zrt., a másik pedig a NEO-MET Ingatlanforgalmazó és Vagyonkezelő Kft. Korábban mindkét cég – ahogy a Publimont is – Simicska érdekeltség volt, mára azonban mindkét vállalat – idén április 5-i hatállyal – Mészáros Lőrinc tulajdonába került.

A lap hozzáteszi, hogy a Pro-AURUM vezérigazgatója ma is Simicska Lajos egykori bizalmasa, Vida Idikó volt APEH-elnök, a NEO-MET vezetője pedig Tóth Marianna, aki a g-nap idején egy seregnyi Simicska-céget vezetett, többek között a Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Kft.-t is.

Újra ihat kólát Boldog István - a Coca-Cola lecseréli az azonos nemű párokat ábrázoló plakátokat

Lecseréli a nagy vihart kavart plakátokat a Coca-Cola - írja a 24.hu a cég közleményére hivatkozva. Az új koncepción a homoszexuális párok helyett üdítős üvegek lesznek, de a szívárvány színei maradnak. A kormánypárti sajtót akasztotta ki először a multicég legújabb, elfogadást népszerűsítő kampánya. Nem sokkal később a Fidesz országgyűlési képviselője is kiakadt.