Van remény: telefonáltak a minisztériumból, kaphat TAJ-számot a hazaköltözött magyar kisfiú

Van remény: telefonáltak a minisztériumból, kaphat TAJ-számot a hazaköltözött magyar kisfiú

Nem igazán lehet tudni, hogy milyen logika, számítás alapján, de néha megesik a NER szíve, és egy-egy cikkel, ellenzéki kiállással sikerül közvetlenül, érdemben segíteni magyar emberek sorsán.

„Ha tudtuk volna, hogy ez vár minket, akkor nem jövünk haza"

Rendezett, fehérre meszelt feszületek sorjáznak utunk mentén, csak ezek és a megművelt termőföldek mutatják, hogy élnek itt még emberek. A falvakon átgurulva egy lélekkel sem találkozunk, csak egy barna keverék hőköl vissza az útról, mikor észleli közeledtünk. A településkép ugyan mindenütt gyönyörű, szemetet sehol nem látni, az omladozó házak mutatják, a forrásokból ide nem sok juthat.

Nemrég mutattunk be egy riportot a Londonból Somogyországba költözött Halász-családról. Ők az Orbán-kormány hívószavára számolták fel a angliai egzisztenciájukat, azonban itthon csalatkozniuk kellett. Jellemző, hogy az édesapa azóta ismételten külföldön, Hollandiában kénytelen dolgozni. 

Talán ennél is szomorúbb, hogy az elmúlt három esztendőben a család Londonban született fia, Brandon számára még mindig nem sikerült elintézni a társadalombiztosítást. A 2013-ban született kisfiú esetében az illetékes magyar hatóságok Nagy-Britannia felé mutogatnak, miközben az édesanya szerint a Csatornán túl ennél rugalmasabb a rendszer. 

Akárhogy is, az (üres) ígéretekkel hazánkba csábított családnak teljes áron kell igénybe venni az egészségügyi szolgáltatásokat, ha Brandon megbetegszik.

Cikkünkben is megírtuk, hogy a Halász-család ügyében a térség jobbikos országgyűlési képviselője, Ander Balázs megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát is, és úgy néz ki, a többirányú nyomásgyakorlásnak meglett az eredménye. A tárcából ugyanis telefonon keresték az édesanyát, az ígérve, hogy az ügyükben lesz előrelépés, és egy augusztus elején hatályba lépett jogszabály-változásra hivatkoztak. 

Remélhetőleg ezúttal teljesül a Ander Balázs kívánsága, aki korábban így fogalmazott az  Alfahírnek:

"Úgy gondolom, hogy a kormánynak kötelessége lenne gondoskodni azokról, akik itthon akarnak élni, haza akarnak jönni”