Orosz rulett: újabb ellenzéki politikust fenyeget börtönnel a NER

Orosz rulett: újabb ellenzéki politikust fenyeget börtönnel a NER

Farkas Gergelyt hivatalosan nem értesítették. 

Aki azt hitte, hogy nem lesz annak következménye, hogy a fideszes országgyűlési képviselő Simonka Györggyel szemben az ügyészség vádat emelt bűnszövetkezetben elkövetett csalás miatt, annak csalatkoznia kellett. Ugyanis ez nem egy következmények nélküli ország - igaz, amikor az ország fővádlója együtt szotyizik az ország vezetőjével annak kertvégi stadionjában, előfordulhat, hogy az orosz rulett előtt túlcsordul a célzóvíz.

Azt már ugyanis egy ideje lehetett sejteni, hogy a Békés megyei táskásembert, Simonka Györgyöt nem tudja (nem akarja?) megvédeni a NER, és a maffiavád előbb-utóbb a bíróság elé kerül. Volt tehát idő felkészülni, betárazni.

5 nap a NER-ben

Augusztus 21-én érkezik a hír, hogy megtörtént a kormánypárti politikussal szembeni vádemelés.

Augusztus 23-án gyanúsítottként hallgatja ki a Központi Nyomozó Főügyészség az LMP-s Demeter Mártát hivatali visszaélés miatt (ahogy arról korábban írtunk, egy írásbeli parlamenti kérdés miatt fenyegetik 3 év börtönnel az ellenzéki politikust).

Augusztus 26-án pedig a Központi Nyomozó Főügyészség választás rendje elleni bűntett miatt emel vádat Farkas Gergely jobbikos országgyűlési képviselővel szemben (a vádirat szintén 3 évig terjedő börtönbüntetést helyez kilátásba).

A statuálás a lényeg

Mind Demeter Márta, mind pedig Farkas Gergely "ügye" tavalyra datálható; az Orbán Flóráról érdeklődő levél 2018. októberi, míg a jobbikos képviselőről még az országgyűlési választás kampányában hozott le egy titokban rögzített beszélgetésrészletet a kormánymédia, azt próbálva bizonyítani, hogy Farkas Gergely egyezkedik egy addig és azóta is ismeretlen LMP-s jelölttel. 

Nehéz elképzelni, hogy pusztán a véletlen műve, hogy egyszer csak ez a két ügy Simonka-vádemelése után közvetlenül lépjen újabb lépcsőfokot, és persze az önkormányzati választások kampánya előtt.

Jellemző a bíróságok működésére, hogy a média megint előbb értesült arról, hogy mi történt, mint maga az érintett, semmilyen hivatalos értesítést nem kaptam

- fogalmazott az Alfahír érdeklődésére Farkas Gergely (egyébként ebben sincs újdonság, Demeter Márta is a sajtóból értesült arról, hogy meggyanúsították).

A Jobbik politikusa egyébiránt leszögezte: továbbra is fenntartja, bohózat, hogy ebből ügyet csinálnak, és az, hogy ehhez az ügyészség is asszisztál.

OLAF-jelentés: Farkas Flóriánék semmit nem valósítottak meg a Híd a munka világába programból

A hírhedt Híd a munka világába programot még a kormány is annyira gyengének érezte, hogy lemondott arról, hogy kiálljon mellette az EU-val szemben és az Emmi 2016-ban felmondta a Farkas Flórián elnöksége alatt kötött uniós támogatási szerződést az Országos Roma Önkormányzattal.

Farkas Gergely emlékeztetett, hazánkban milliárdos korrupciós ügyeknek nincs semmilyen következménye az ügyészség részéről, miközben az ilyen komolytalan felvetésekre pedig reagálnak, és napirenden tartják azt.

Már megint egy Tiborcz Istvánhoz köthető ügyben nyomoz az OLAF

Az OLAF is rárepült az úgynevezett Microsoft-botrányra, amelyben a miniszterelnök veje is érintett. Az ügyben az amerikai hatóságok már megállapították, hogy lefizettek magyar döntéshozókat, de nem várható, hogy lesz felelősségre vonás. Az EU Csalás Elleni Szervezete hiába állapít meg bármit, az exfideszes legfőbb ügyész a korábbi példák alapján megvédi a miniszterelnök közvetlen környezetéhez tartozó érintetteket, az Egyesült Államokban pedig nem indul eljárás, mert a Microsoft kifizette a kiszabott bírságot.