Leclerc Hamiltont és Bottast is visszaverte, 2010 után nyert újra a Ferrari hazai pályán

Leclerc

Az Olasz Nagydíj rajtját Lewis Hamilton jól kapta el, de Charles Leclerc megtartotta a vezetést, sőt, a britre még Valtteri Bottas is veszélyes volt, de maradt a sorrend.

Sebastian Vettel a futam elején a negyedik helyen autózva hibázott, megpördült az Ascariban és rendkívül veszélyesen tért vissza a pályára, Strollt kiforgatta, 10 másodperces stop and go büntetéssel jutalmazták az érthetetlen mutatványt.

A kerékcserék során Hamilton közepes, Leclerc kemény keveréket kapott, először a 23. körben csaptak össze, a monacói a Roggia féktávjánál leszorította Hamiltont a pályáról, fekete-fehér zászlós figyelmeztetés járt érte.

Hamilton végig Leclerc nyomában haladt, a 36. körben nyílt újra lehetősége az előzésre, a Ferrari pilótája elfékezte az első kanyart, levágta a sikánt, Hamilton egyből támadott is, de újra remek védekezéssel találkozott.

A 42. körben Hamilton követte el ugyanezt a hibát, a frissebb Pirelliken amúgy is gyorsabb Bottas megelőzte.

A finn viszont a hátralévő tíz körben többször volt DRS-távolságon kívül, mint belül, így Leclerc Spa után behúzta Monzát is, megszerezve pályafutása második győzelmét, a tifosi pedig "kisebb" ünneplésbe kezdett a célegyenesben:

A Renault teljesítményét még érdemes megemlíteni, a 4-5. helyen futottak be Ricciardo-Hülkenberg sorrendben.

A végeredmény:

Monza