A fideszes aktivista tanácsa: aki aláír a Fidesznek, biztosan jogosult lesz a rezsiutalványra

Jobbik IT

Keresztesy Gergő, a Jobbik IT elnöke tanulságos perceket töltött el az egyik fideszes aláírásgyűjtő pultnál, miközben aláírta a Kubatov-listát. 

Arról érdeklődött, hogy a választásokig mindenki megkapja-e a rezsiutalványokat, ugyanis a nagymamájának az még nem érkezett meg. A fideszes aktivista természetesen megnyugtatta az aláírás előtt álló fiatalembert,

mindenki meg fogja kapni az utalványokat a választásokig.

De vajon ki számít jogosultnak? Mert ez - legalábbis a videóból úgy tűnik -, hogy nem egészen egyértelmű egyik fél számára sem. A fideszes aláírásgyűjtő először arra tippel, hogy a rezsiutalványra való jogosultságot csak az tudja megállapítani, aki ismeri az ötös nyerő lottó nyerőszámait. 

Keresztesy Gergő viszont felveti, hogy

"aki rajta lesz ezen a listán, az biztos, hogy jogosult, ugye?"

Itt a fideszes egyből élt a lehetőséggel,

hazudott egy nagyot a gyanútlannak nézett magyar állampolgárnak, és egy "igen"-nel megerősítette őt ebben a tévképzetében. 

Nyilván, a fiatal jobbikos politikus tisztában volt azzal, hogy a rezsiutalvány - mint választási kampányeszköz - minden nyugdíjas magyar állampolgár számára jár, és egyáltalán nem függ attól, hogy aláírják-e a Fidesz szimpatizánsi listáját, hogy aztán Kubatov Gábor listáján szerepeljen a nevük és elérhetőségük. 

A Fidesz szép korúakkal szembeni tiszteletlensége persze nemcsak az utcai aktivistáiknál érhető tetten: a választási kampány alatt telefonos hazugságokkal zaklatták őket, és uszították Vona Gábor ellen, de beszédes az is, hogy a kormánypárti politikusok félelem-szeánszain is nyugdíjasokat keserítenek, riogatnak.