Rátámadtak a Jobbik képviselőjelöltjére Pesterzsébeten

Rátámadtak a Jobbik képviselőjelöltjére Pesterzsébeten

Szeptember 29-én este Ullmann Mónika, Budapest 20. kerületének jobbikos képviselőjelöltje a vasútállomás felé indult, amikor a városközpont sétálóutcájában, a Kossuth Lajos utca egyik sarkán, egy sötét szakaszon, ahol lámpa sincs, megtámadták. Egy fiatal férfi a vállára vetett táskát rántotta le róla, de ő ellenállt, és lapockán ütötte támadóját, aki ezután eltűnt a környékbeli utcákban.

Ullmann az Alfahír megkeresésére közölte, hogy a kézfején könnyebb sérülést szerzett, feljelentést ugyanakkor nem fog tenni, mivel nagyon rossz tapasztalatai vannak a rendőrség bűnfelderítési gyakorlata kapcsán. Mint elmondta, a lányát nemrég fényes nappal rabolták ki, és hiába tettek feljelentést, annak sem lett eredménye.

Az eset kapcsán megkerestük Bencsik Jánost, a pesterzsébeti Jobbik elnökét, aki elmondta, Pesterzsébeten gyakorlatilag megszűnt a közbiztonság.

"A játszótereket bandákba verődve szállják meg az együttélés alapvető szabályait betartani képtelen fiatalok, mindennaposak a fizikai atrocitások, az utcai droghasználat, az üvöltözések és verekedések. Azok a bűnelkövetési formák, amelyek utoljára a 90-es években élték virágkorukat, mint az autófeltörések és a nyakláncletépések, most újra 'divatba jöttek' Pesterzsébeten"

- fogalmazott.

Bencsik János elmondta, a legtöbb problémát az utóbbi években betelepült családok jelentik, akik egyes városrészeket szó szerint rettegésben tartanak, a városvezetés pedig szemmel láthatóan tehetetlen. A Jobbik megerősített járőrszolgálatot, több térfigyelő kamerát, összehangoltabb polgárőri és rendőri akciókat, valamint határozottabb hatósági fellépést követel a garázda elemekkel szemben. Az ellenzéki párt helyi képviselőjelöltjei ezért fognak küzdeni, ha október 13-án bizalmat kapnak a választóktól - hangsúlyozta.

Az országgyűlési képviselő hozzátette, az áldatlan állapotokat a kampány alatt a Fidesz "gyűlöletcunamija" tovább rontotta, néhány napja plakátragasztó aktivistájukat szidalmazták és fenyegették veréssel.

Pesterzsébeten egyébként az 1998 óta regnáló, korábbi szocialista polgármester, Szabados Ákos készül újrázni, akit nevére vett a Fidesz, és papíron függetlenként, valójában kormányzati támogatással indul. A kerületben Bencsik is indult volna polgármesterjelöltként, de végül visszavonta indulási szándékát, miután az öt másik ellenzéki párt Balog Róbert független jelölt mögé állt be. A Jobbik így saját polgármesterjelölt nélkül, de mind a 12 egyéni körzetben egyéni jelöltet indítva készül a jövő vasárnapi megmérettetésre.