Farkas Flórián is nagy gondban van

Farkas Flórián is nagy gondban van

Nem szerzett többséget a Lungo Drom az országos Roma Önkormányzatban: a 47 tagú testületben 20 mandátumot szerzett, öt évvel ezelőtt 29 mandátuma volt.

A nemzetiségi választópolgárok vasárnap egyszerre választották meg települési, területi (megyei) és országos önkormányzataikat. A Nemzeti Választási Iroda hétfői adatai szerint az eredmények feldolgozottsága 98,13 százalék.
   
Az adatokból kitűnik: a "Lungo Drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség listája 20, a Fiatal Romák Országos Szövetsége listája 18, a Roma Polgárjogi Mozgalom B.-A.-Z. Megyei Szervezete 5, a Phralipe Független Cigány Szervezet Országos Szervezete - Központi Szervezet listája 4 mandátumot szerzett. Ez azt jelenti, a Lungo Drom elveszítette többségét az országos önkormányzatban. Öt évvel ezelőtt a Lungo Dromnak 29, a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma Roma Összefogás Pártnak 6, a Roma Polgárjogi Mozgalom B.-A.-Z. Megyei Szervezetének 6, z Roma Polgári Tömörülésnek szintén 6 mandátuma volt.

Farkas Flóriánnak egyébként döntenie kell, hogy parlamenti képviselő marad, vagy az ORÖ képviselőjeként folytatja. A 24.hu úgy tudja, hogy valójában fel sem merült, hogy a roma politikus visszaüljön a kisebbségi önkormányzat képviselői közé, mindössze azért került a Lungo Drom elnökeként a nemzetiségi lista élére, hogy ismertségével szavazatokat szerezzenek. A Lungo Drom elnökeként kijelölhet maga helyett egy másik politikust, aki helyette elfoglalja a képviselői posztot a nemzetiségi testületben.

Mint ismert, a Farkas Flórián által fémjelzett Híd a Munka világába projekt kapcsán az OLAF arra kérte a magyar hatóságokat, hogy kezdjék meg a nyomozást, ugyanis 1,6 milliárd forint esetében fennáll a szabálytalanság gyanúja. 

Visszavonatnák Orbán Viktorral Farkas Flórián parlamenti mandátumát

Beszámoltunk arról, hogy a fideszes Farkas Flórián fémjelezte Híd a munka világába projekt kapcsán az OLAF arra kérte a magyar hatóságokat, hogy kezdjék meg a nyomozást, ugyanis a teljes összeg, az 1,6 milliárd forint esetében fennáll a szabálytalanság gyanúja.