Újabb helyreigazítást kell közölnie az egyik fideszes propagandaportálnak a Jobbikról

Jobbik

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete alapján a Pesti Srácok nevű "áljobboldali portálnak" az alábbi helyreigazítást kell közölnie a Jobbik közleménye szerint:

"Lapunk 2019. március 13-i számában "A magyar kormány stratégiai partnereként pénzeli a Jobbikot a Hankook" címmel megjelent cikkben valótlanul állítottuk, hogy a Hankook pénzeli a Jobbikot."

Mint emlékezetes, a narancsos propagandaoldal a Hankook-dolgozók és a Jobbik rabszolgatörvény elleni tiltakozása kapcsán próbálta azt a látszatot kelteni, mintha a gumigyártó cég valamilyen formában anyagilag támogatná az ellenzéki pártot.

Az álhír annak a kampánynak a része volt, mellyel a Jobbik országgyűlési képviselőjét, Dunaújváros frissen megválasztott polgármesterét, Pintér Tamást igyekezett lejáratni a kormánypárt és sajtója.

Ahogy arról portálunk beszámolt, a meglehetősen gusztustalan sajtóhadjárathoz a helyi Fidesz a Pesti Srácok főszerkesztőjét, Huth Gergelyt kapta erősítésként a Lendvay utcából, aki egy külön blogon igyekezett valótlan híresztelésekkel és különféle konteókkal lejárati Pintért.

A kormánypárti erőfeszítések ugyanakkor nem jártak sikerrel, hiszen a Fejér megyei nagyváros október 13-án meggyőző fölénnyel választotta vezetőjének a jobbikos képviselőt, az ellenzéki jelöltek pedig a település minden körzetében győzelmet arattak narancsos ellenfeleik fölött.

Retteg a Fidesz Dunaújvárosban: egyre intenzívebb lejárató kampány a Jobbik képviselője ellen

A dunaújvárosi fideszes vezetésnek nem volt elég, hogy a helyi médiából kizárták a Jobbik egyetlen országgyűlési képviselőjét, aki egyéniben rommá tudta verni őket, az eddigi lejárató cikkek garmadái sem bizonyultak hatásosnak, a 888 takonypócai után újabb propagandistát állítottak rá Pintér Tamásra, akit trükkök százaival igyekeznek ellehetetleníteni. Egyelőre teljesen sikertelenül.