Egyszerre negyvenen mondtak föl az újpesti városházán

Egyszerre negyvenen mondtak föl az újpesti városházán

Veszélybe kerülhet a szakszerű önkormányzati működés Újpesten a 24.hu szerint. A portál tegnap adott hírt arról, hogy a

IV. kerületi polgármesteri hivatal dolgozói közül egyszerre 40 ember mondott föl még az új, ellenzéki városvezetés beiktatása előtt.

Az alkalmazottak legtöbbjét fel is mentették a munkavégzés alól, mielőtt még az új polgármester, Déri Tibor hivatalba léphetett volna.

A munkavégzés alóli felmentés szerdán kezdődött, de mivel a választás eredményét itt is megtámadta a Fidesz, Déri csak csütörtök délelőtt vehette át hivatalát. Addigra pedig majdnem üres városháza várta, mert a felmondók sora a portál szerint az aljegyzőtől a titkárságon át a gépkocsivezetőig terjed.

A portálnak a momentumos színekben politizáló polgármester elismerte, hogy valóban ennyien távoztak, és hozzátette, hogy ő ennek nem örül.

"Mi nem tisztogatni jöttünk, hanem dolgozni, és mindenkivel együtt szeretnénk működni, aki tenni szeretne Újpestért, bármilyen politikai színekben tegye ezt"

– mondta a polgármester, aki már az átadás-átvétel előtti állománygyűlésen azt mondta a dolgozóknak, továbbra is számít a munkájukra.

Felsírtak az iratmegsemmisítők Újpesten? - A kerület lakói szerint dokumentumokat tüntetnek el a városházáról

A HírKlikk szerint több újpesti lakos is arról számolt be a Facebookon, hogy látták, amint az éjszaki órákban valakik iratokat vittek ki az Újpesti Polgármesteri hivatalból. A bejegyzések szerzői a portál szerint attól tartanak, hogy intenzív iratmegsemmisítés kezdődik a Fidesz markából az ellenzék vezetése alá vándorolt kerületben.