Beszédes, hogy elindul az ellenzéki jelölt ellen a "független" dunaújvárosi jegyző az időközi választáson

Beszédes, hogy elindul az ellenzéki jelölt ellen a "független" dunaújvárosi jegyző az időközi választáson

Fejér 4.

Ahogy arról beszámoltunk, továbbra sincs - legalábbis papíron - fideszes jelölt a Fejér megyei 4-es számú választókerületben, ugyanakkor az már biztos, hogy az időközi országgyűlési választásokon elindul Sürü Renáta, Dunaújváros hivatalban lévő(!) jegyzője. 

Az ellenzék (a Rajta Újváros) jelöltje, Kálló Gergely Facebook-oldalán reagált a fejleményekre. 

A politikus először felidézte, alig egy hónapja támadta be Dunaújváros új vezetését a Fidesz, hogy politikai tisztogatást végez a polgármester az önkormányzatnál, miközben - írja Kálló Gergely - azoktól vált meg Pintér Tamás, "akik csak papíron dolgoztak". Sürü Renáta korábbi és jelenlegi jegyző pozícióban tartása is azt bizonyította, hogy nem politikai alapon ítéltük meg az itt dolgozókat - fogalmazott az országgyűlési képviselőjelölt.

Kálló Gergely ugyanakkor leszögezi azt is, nehéz volt jóhiszeműen állni Sürü Renáta munkájában tapasztalható hibákra és hiányosságokra, de mégis megtették.

"Azzal, hogy elindult ellenem, a Rajta Újváros megválasztott képviselői és polgármestere által támogatott jelölt ellen, igen beszédes – nemcsak nekem, tudom, nektek is. De higgyétek el, mindegy hány 'függetlent' indít a Fidesz, mindegy, mivel vagy kikkel támad minket, a térség tudja, mit akar. Döntsön mindenki belátása szerint, mi tartjuk továbbra is magunkat az elveinkhez: programalapú, tiszta kampány, győzelem esetén minden itt élő képviseletével"

- írta a posztjában a politikus. 

Dunaújváros térségében az ellenzék jelöltje adta le elsőként az ajánlásokat az időközi választásra

Kálló Gergely, az ellenzék által támogatott országgyűlési képviselőjelölt alig pár óra alatt gyűjtötte össze az induláshoz szükséges ajánlásokat, melyeket a mai napon a helyi választási irodában le is adtak. Tudomásunk szerint más jelölt még nem kopogtatott az iroda ajtaján. - olvasható a Jobbik közleményében.

Bár hivatalosan a Fidesz még senkit nem indított el Pintér Tamás megüresedett parlamenti székéért, viszont jelöltet kíván állítani a Munkáspárt, a Mi Hazánk Mozgalom, a Tempo Párt, és a Nemzeti Zöld koalíció is.