"A Fidesznek a 'nemzet' és a 'kereszténység' csak üres szavak a pénz és a hatalom megtartásához"

Január 25-én tartja tisztújítását a Jobbik, a küldöttek két elnökjelölt és 16 alelnökjelölt közül választhatnak. Varga-Damm Andrea is bejelentette indulását a párt egyik alelnöki pozíciójára. A politikust a terveiről, céljairól és programjáról kérdeztük.

 

Miért vállalja a megmérettetést?

Azért vállalom, mert a pártom olyan helyzetben van, amikor már arra a szellemiségre és erőre is szüksége van, amit én adhatok. A pártom népszerűségének felíveléséhez nem elegendő már a parlamenti munkám, s a választókkal való folyamatos kapcsolat, a stratégia valamint az annak végrehajtásához szükséges eszközök megteremtése csak vezetői pozícióból lehetséges.     

 

Mit kíván elérni politikai közösségében?

Az alapvető célom, hogy munkánkkal elérjük,

2021 tavaszára már legalább 15 százalékos népszerűsége legyen az egyetlen valóban nemzeti pártnak, a Jobbiknak.

A pártban ehhez meg kell erősíteni a tagság és a vezetők, valamint vezető politikusok közötti párbeszédet, s jól szervezett munkafeltételeket. Célom, hogy amikor egyszer pártunk történetét írják, abban személyem, mint az újraépítés erős oszlopa, szerepeljen.   

 

Mi programjának az üzenete? 

Eredményt csak erős szívvel, jól szervezett munkával, világos célokkal lehet elérni. Nemzeti alapokon nyugvó közösségünk kell legyen a nemzetünk lelkiismerete, s a népünk számára a minőségi élet megteremtésének motorja.   

 

Mire büszke eddigi pályafutása, közéleti tevékenysége során?

Már arra büszke vagyok, hogy itt lehetek. Persze, lehetek büszke a parlamenti képviseleti munkára, a rám bízott nemzetközi térben gyakorolt szerepre, a tekintélyre, amelyet - reményeim szerint - a politikai térben megszereztem, de mindez nem érne semmit, ha nem foghatnám meg bármely tagunk kezét őszinte bajtársi tekintetünkből áradó szeretettel. Büszke vagyok arra, hogy nincs perc, amikor ne érkeznének hozzám valamely kommunikációs csatornán a szeretet szavai, s az, hogy bíznak bennem számomra eddig még ismeretlen emberek is. 

 

Hol látja a Jobbik szerepét, feladatát a közeljövőben?

A Jobbik a nemzeti érdek egyetlen képviselője. Ezért le kell tolnia a Fideszt erről a terepről.

A Fidesznek a "nemzet" és a "kereszténység" csak üres szavak a pénz és a hatalom megtartásához.

A határon innen és túl élő magyar embereket egymás ellen uszította. Ahhoz, hogy a polgárok felismerjék, a mi utunk az egyetlen járható út ahhoz, hogy Magyarországon a minőségi élet megteremtése reális cél legyen, nagyon sok munkára van szükség. Vissza kell állítanunk a világ magyarságának összetartó erejét. Honfitársaink kiábrándultak a politikából, politikusokból, mert 30 éve csapják be, manipulálják őket rendszerszintűen. Ígéreteket kaptak, s csak azt látják, hogy az ügyeskedők jutnak egyről a kettőre. Nekünk vissza kell szereznünk a bizalmat példamutatással, s az igazságos Magyarország megteremtésének programjával.