Elképzelhető, hogy újabb gépet lőttek le, ezúttal Afganisztánban

Repülő
pixabay.com

Lezuhant egy utasszállító repülőgép hétfőn Afganisztánban, de a baleset részletei egyelőre nem világosak.

Hírügynökségekben és az afganisztáni médiában először olyan hírek láttak napvilágot, hogy az Ariana afgán állami légitársaság Herátból Indiába tartó Boeing típusú utasszállítója zuhant le Gazni tartományban 110 emberrel a fedélzetén, de ezt azonnal cáfolta Mirval Mirzakval, a vállalat ügyvezető igazgatója a légitársaság Ariana News hírportálján.

A légijáratokat követő Flightradar internetes szolgáltatás adataiból is az látszik, hogy a szóban forgó járat már India felett repül.

Gazni kormányzója, Vahiddula Kalomzaj azt mondta, hogy a lezuhant gép nem afgán, hanem valamilyen külföldi légitársaságé volt.

A gép az ország középső részén fekvő tartomány olyan területén zuhant le, amelyet a tálib lázadók tartanak ellenőrzésük alatt. Zabihullah Mudzsáhid, a tálibok szóvivője közölte, hogy ellenőrzik a katasztrófával kapcsolatos hírek hitelességét.

Az Ariana News úgy tudja, hogy egy kommandós alakulat indult útnak Gazniba, hogy felkutassa a gépet.

Az esetről más részletek egyelőre nem ismertek.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
Az ellenzéki pártok méltán örülhetnek a sikernek, újabb visszaigazolásként értelmezve azt a 2022-es felállásra való tekintettel is. Elemzés.

Orbán Viktor: 1992

"Személyesen átélve az eltelt több mint két esztendő szinte minden politikai rezdülését, azt kell mondjam önöknek, hogy ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan kézbe venni. Olyan polgári, liberális kormány, amelyet a felhalmozott feszültségek nem rettentenek vissza az állam további visszaszorításától, amely nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali, etatista gazdaságpolitika."

Orbán Viktor szerint térségünkben egyedül Magyarországon jelenthetnek komoly alternatívát a liberálisok a jelenlegi konzervatív kormányzattal szemben.

Orbán Viktor: 2020

"A liberális nem más, mint diplomás kommunista."