Kisétálhatott a bíróságról a 17 éves Csenge meggyilkolásával gyanúsított B. Roland

Kisétálhatott a bíróságról a 17 éves Csenge meggyilkolásával gyanúsított B. Roland

Szabad ember.

A bíróság mindössze négy év börtönbüntetésre ítélte a 17 éves borsodnádasdi K. Csenge gyilkosát, B. Rolandot. A bíróság úgy ítélte meg, hogy a bántalmazás nem bizonyítható, ezért az előzetesben töltött évek miatt el is engedték a 22 éves elkövetőt.

A Blikk beszámolója szerint a fiatal lány édesanyja az ítélet hallatán majdnem összeesett, gyermekeinek kellett segíteni, hogy állva tudjon maradni. Eközben B. Rolandot el is engedték, kisétálhatott a bíróságról, már csak a holmijáért megy vissza a börtönbe.

A bíró indoklása szerint B. Roland gondatlanságból elkövetett emberölésben bűnös.

Az ugyanis, hogy ő bántalmazta Csengét, mielőtt a vízaknába dobta, minden kétséget kizárólag nem állapítható meg

- írta a lap.

A gyanúsított korábban azt állította, valóban találkozott a lánnyal a tragédia estéjén, ám Csenge egyszer csak közölte vele: mennie kell. Elváltak, később azonban B. Roland egy erdős részen megtalálta az eszméletlenül fekvő lányt. Azt hitte, halott, és biztos volt benne, hogy őt gyanúsítják majd a megölésével. Ettől annyira megijedt, hogy Csengét a vízaknába dobta.

K. Csenge holttestét 2017 szeptemberében egy vízelvezető aknában találták meg, orvosszakértő megállapítása szerint még élt a lány amikor az aknába került, halálát fulladás okozta.